Лудогорец - Спартак (Варна), (Развой на срещата по минути)

Лудогорец - Спартак (Варна), (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

29-07-2022, 20:53

В двубоя от 21:00 часа днес Лудогорец има лесната задача да приеме Спартак (Варна). "Орлите" разочароваха с изявите си срещу Шамрок през седмицата, но въпреки поражението с 1:2 в Ирландия, продължават в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, където техен опонент ще е Динамо (Загреб).

Анте Шимунджа със сигурност ще ротира своя състав преди отговорния сблъсък с хърватите. Проблемите в халфовата му линия са налице най-вечер заради травмата на Клод Гонсалвеш. Не се знае дали португалецът ще бъде рискуван срещу "соколите", но твърде вероятно е да го видим в действие след почивката.

Иначе "зелените" се разделиха с пореден футболист през този трансферен прозорец. В сряда отбора напусна Ихинио Марин, който не попадаше в сметките на Анте Шимунджа. Очаква се от тима да си тръгне и една от основните фигури - Алекс Сантана, но също така се очаква в Разград да пристигнат нови две попълнения. Първото от тях вчера вече е факт - халфът Якуб Пьотровски, който идва от Фортуна (Дюселдорф).

"Соколите" от своя страна все още нямат победа в елита. Откакто се завърнаха в първото ниво на футбола у нас, варненци имат записани две загуби - от Славия и от Левски. В последния кръг "спартаклии" вкараха първия си гол и спечелиха първата си точка, след като направиха 1:1 с Пирин у дома. Определено най-силното оръжие на Спартак са феновете на тима, които подкрепят любимците си непрестанно. Както при гостуването на "Герена", така и сега има организация на привържениците, като се очаква немалък брой фенове да подкрепят "соколите" в Разград.

За мача срещу Лудогорец варненци ще разчитат на бивш "зелен" кадър. Става въпрос за Ивайло Климентов, който през седмицата подписа договор за срок от 2 години.

Главен съдия на срещата е Георги Давидов, с помощници Дениз Соколов и Милен Арабаджиев. С ВАР ще се занимават Ивелин Занев и Георги Минев. Работата на реферите зорко ще следи Николай Петров.

Източник: Topsport.bg

Последни новини