Лудогорец би трудно Хебър, съмнения за засада при един от головете им

Лудогорец би трудно Хебър, съмнения за засада при един от головете им

Topsport.bg

18-03-2023, 16:31

Лудогорец надви трудно Хебър с 3:1 като гост в двубой от 24-ия кръг на efbet лига. Спас Делев вкара двата гола за разградчани в 21-та и в 69-та минута а дълбоко в добавеното време Игор Тиаго сложи край на интригата. При първото попадение в срещата останаха съмнения за засада, въпреки проверката на ВАР. За състава от Пазарджик пък се разписа Арсенио Валпорт (44').

Възпитаниците на Ивайло Петев продължават да са на второ място с 54 точки, докато Хебър е  предпоследен с 16 пункта.

Гостите показаха, че искат още в първите минути да натикат опонента в неговата половина и бързо създадоха опасно положение, което обаче не бе оползотворено. След изпълнение от ъглов удар, топката попадна в Спас Делев, който стреля от близка дистанция, но вратарят Звонимир Микулич направи добро спасяване.

Игор Тиаго получи извеждащо подаване от Кирил Десподов, след което с премерен изстрел се разписа. Последва проверка на ВАР, чийто преглед установи, че бразилецът е бил в положение на засада.

В 20-та минута Кирил Десподов се измъкна от опеката на защитата на тима от Пазарджик, когато топката достигна до него. Нападателят напредна и пробва да прехвърли стража Микулич, ала играч на Хебър изчисти кълбото от гол линията.

Непосредствено след пропиляния шанс, "орлите" матираха по изящен начин разредената отбрана на Хебър и заслужено поведоха. Игор Тиаго необезпокояван намери Кирил Десподов, а българският национал комбинира с Якуб Пиотровски, за да може полякът с елегантно докосване да асистира за дискусионното попадение на Спас Делев. 

Най-активният в състава на Лудогорец Кирил Десподов пропусна страхотна възможност да удвои преднината на съотборниците си в 35-та минута. Защитник на Хебър отигра нескопосано топката, крилото я пое и с мощен снаряд нацели страничния стълб на вратата.

Домакините се възползваха от единствената грешка в редиците на Лудогорец и успяха да възстановят паритета в края на първото полувреме. Левият флангови ас на отбора Арсенио Валпорт излезе очи в очи със Серджио Падт и с топовен изстрел съумя да отбележи, предизвиквайки неистова еуфория на трибуните.

Разградчани стартираха много по-агресивно второто полувреме и за малко отново да излязат напред в резултата. Централният нападател на Лудогорец Игор Тиаго подходи несериозно, тъй като на стрелкова позиция нанесе изключително слаб изстрел.

Натискът на гостите се увенча с успех в 69-та минута. Левият краен бранител Дени Групер центрира в наказателното поле на Хебър, където не особено снажният Спас Делев се извиси над всички, реализирайки втория си гол в мача. 

Вратарят Звонимир Микулич опита да помогне на своя тим при изпълнение на фаул, отивайки в противниковото наказателно поле. Лудогорец бързо се възползва и светкавично организира контраатака, завършена с точен удар на Тиаго на празна врата за 1:3.

Източник: Topsport.bg

Последни новини