Лудогорец бързо реши всичко срещу Спартак (Варна) и после се позабавлява за разгром

Лудогорец бързо реши всичко срещу Спартак (Варна) и после се позабавлява за разгром

Topsport.bg

29-07-2022, 22:59

Лудогорец разгроми новака Спартак (Варна) в мач от 4-ия кръг на efbet Лига. Шампионите се наложиха с 5:0 в Разград.

Тимът на Анте Шимунджа реши рано всичко в двубоя и до 12-ата минута резултатът бе класически. Наставникът на домакините даде шанс на доста играчи и съхрани повечето титуляри за предстоящия мач с Динамо (Загреб).

От своя страна "соколите" нямаше кой знае какво да направят и се разминаха и с по-тежка загуба от тази. През първото полувреме съдията Георги Давидов спести червен картон на варненци, а през втората две попадения на Лудогорец не бяха зачетени заради засади.

Първото попадение падна още в 39-ата секунда. Игор Тиаго подаде към Бърнард Текпетей, който на празна врата вкара от близко разстояние с десния крак, за да матира "соколите" рано.

В 5-ата минута Рик Джонатан получи топката по левия фланг и след като напредна в наказателното поле от малък ъгъл прати топката в мрежата за 2:0.

В 12-ата минута, Рик да пресече едно подаване и изведе отляво в наказателното поле Игор Тиаго сам срещу вратаря. Първият удар на новия играч на шампионите беше отразен от стража на "соколите", но при втория Тиаго отбеляза в близкия ъгъл - 3:0.

В 24-ата минута Иван Дичевски извърши нарушение срещу връхлитащия Игор Тиаго. Вратарят игра с ръка извън наказателното поле, а и фаулира играча на домакините. Давидов преразгледа ситуацията, но реши да не гони стража на "соколите". През втората част Лудогорец продължи да доминира.

В 76-ата минута Игор Тиаго чукна с пета към Сисиньо, който засече и сам срещу вратаря го разстреля за 4:0. Четири минути по-късно Игор Тиаго засече избита топка от вратаря и от близка дистанция направи 5:0.

В добавеното време Сисиньо поиска дузпа след като падна в наказателното поле между двама играчи на "соколите", но съдията Давидов не отсъди нарушение. След намесата на ВАР решението бе потвърдено. Минута по-късно попадение на Лудогорец бе отменено заради засада на Тиссера.

Така Лудогорец загря по най-добрия начин за мача с Динамо (Загреб) във вторник. Срещата е от 20:45 часа в Разград. 

Източник: Topsport.bg