Лудогорец в опит да спре свободното падане преди Шампионската лига

Лудогорец в опит да спре свободното падане преди Шампионската лига

Novsport

14-08-2020, 09:19

Лудогорец и Славия дават началото на втория кръг в efbet Лига.

И двата тима не успяха да запишат победи в първия кръг, но разградчани доста повече разочароваха привържениците си, след като допуснаха изненадваща загуба с 0:3 от Ботев (Враца).

„Белите“ пък врътнаха реми 1:1 с Черно море у дома.

Защитаващият титлата си Лудогорец е основният фаворит за златните медали и този сезон. „Орлите“ обаче трябва бързо да влязат в час, тъй като до момента са крайно неубедителни в първите си два официални мача за сезона.

Освен поражението от Ботев (Враца), те загубиха и сблъсъка с Локомотив (Пловдив) за Суперкупата на България. 

Възпитаниците на Павел Върба не могат да си позволят повече колебания в представянето си. Още повече, че мачовете в Шампионската лига наближават и „зелените“ трябва бързо да намерят верния ритъм в играта си. Един успех над „белите“ днес би върнал настроението в отбора. Нов провал пък сериозно ще разклати стола на Върба.

В същото време Славия няма какво да губи в този мач. Столичани бяха приятната изненада миналия сезон, когато завоюваха бронзовите медали, а впоследствие спечелиха и квота за Лига Европа.

Те се надяват да продължат да надграждат. Всяка точка, спечелена на „Хювефарма Арена“ ще бъде добре дошла за играчите на Златомир Загорчич.

Все пак Лудогорец си остава фаворит преди днешния сблъсък. Статистиката показва, че разградчани рядко допускат грешки срещу „белите“. В досегашните 21 мача между двата тима „Орлите“ имат 13 успеха, 6 равенства и само 2 поражения.

В 10-те срещи в Разград „зелените“ никога не са допускали загуба – 7 победи и 3 ремита. Последният мач между двата тима обаче бе спечелен с 3:1 от столичани в края на миналия сезон и сега Лудогорец със сигурност ще иска да си отмъсти.

Треньорът на домакините Павел Върба не може да разчита на контузените Пламен Илиев и Вандерсон, както и на наказания Светослав Дяков.

Най-вероятно той ще заложи на Ренан под рамката и пред него в защита Сисиньо, Терзиев, Григоре и Недялков. Анисе и Сантана ще са опорните полузащитници, а Битон ще действа като плеймейкър. Каули и Текпетей ще започнат на крилата, а атаката ще води Чибота.

Гостите пък нямат кадрови проблеми за тази среща. Очаква се те да започнат мача със Стергиакис на вратата и в отбрана Христов, Виячки, Гамаков и Попадийн.

Бенгюзов и Вълчев ще бъдат дефанзивните халфове, а Кръстев ще действа зад нападателя Рангелов. На крилата пък ще започнат Кирилов и Йомов.

Източник: Novsport

Последни новини