Лудогорец гостува на ЦСКА 1948 в исторически мач, ще се опита да се откъсне на върха

Лудогорец гостува на ЦСКА 1948 в исторически мач, ще се опита да се откъсне на върха

Novsport

08-11-2020, 08:22

Лудогорец е с мач по-малко от конкурентите си, но оглавява класирането в родния елит, макар и с равни точки с Локомотив (Пловдив). Днес разградчани гостуват на амбициония новак ЦСКА 1948 и имат възможност да дръпнат пред конкурентите си. За "орлите" е важно да продължат с победите в шампионата, след като в Лига Европа допуснаха трета поредна загуба и на практика се простиха с надеждите си да прескочат групите.

ЦСКА 1948 стартира колебливо, но постепенно записа няколко добри резултата и се настани в горната половина на таблицата. В предишния кръг тимът взе и първата си победа извън столицата - 2:1 срещу Черно море във Варна. Сега обаче предстои мач с фаворита за титлата, който ще иска задължително да прибави три точки към актива си.

На вратата на Лудогорец ще се завърне Владислав Стоянов. Той ще заеме мястото на Пламен Илиев, който отпадна от състава на националия отбор за мачовете с Гибралтар, Финландия и Ейре. В състава на Станислав Генчев ще има и други рокади. В средата на терена ще си партнират Светослав Дяков и Стефан Баджи, а Каули, Доминик Янков и Бърнард Текпетей ще действат зад централния нападател Клаудиу Кешерю. На пейката ще остане Елвис Ману.

Домакините няма да могат да използват Серкан Юсеин, който е собственост на Лудогорец. Ветеранът Мартин Камбуров има 7 гола от началото на сезона и ще се опита да се доближи още повече до рекорда на Петър Жеков. Очаква се в халфовата линия на ЦСКА 1948 да се появи Ивайло Чочев. Тимът разчита много и на силната форма на Галин Иванов.

"В тези мачове просто няма какво да губим. С малко по-различен състав ще сме, но ще го преодолеем. За да сме в горната част на таблицата, трябва да побеждаваме. Ще видим какво ще стане срещу шампиона", каза опитният халф Васил Шопов.

Лудогорец рядко допуска грешки в първенството след слаб мач в Европа. Единственото изключение през този сезон беше домакинското равенство срещу Царско село (1:1), дошло след загубата с 1:2 от Антверп. 

Източник: Novsport

Последни новини