Лудогорец завърши наравно с Висла (Краков) в дебюта на Анте Шимунджа

Лудогорец завърши наравно с Висла (Краков) в дебюта на Анте Шимунджа

Topsport.bg

18-01-2022, 18:19

Лудогорец Висла (Краков) в контролна среща, играна на спортен комплекс "Калиста" в Белек. Двубоят бе неофициален дебют за новия треньор на разградчани Анте Шимунджа. С първи мач се отчете и Жан Карничник, който се включи в играта през втората част.

Пиерос Сотириу (4') даде аванс за "зелените" още в началото на срещата. Тимът на Шимунджа стоеше по-добре през първото полувреме и заслужаваше поне да удвои преднината си, но в крайна сметка двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:0. През втората част поляците обаче успяха да намерят играта си и в крайна сметка стигнаха до равенство, благодарение на Давид Зот (79'), който оформи крайния резултат.

Двубоят започна отлично за разградчани, които поведоха в резултата още в четвъртата минута, благодарение на Пиерос Сотириу. Нападателят се възползва от грешка в противниковата защита при изнасянето на топката и с премерен изстрел опън мрежата на Киесчек.

Само две минути по-късно отново той можеше да удвои. Сотириу се оказа на голова позиция след опасен диагонален изстрел на новото попълнение Рик Джонатан. Киесчек отрази удара и топката попадна в краката на нападателя, който обаче не намери целта този път.

Последваха силни минути за разградчани. Висла от своя страна така и не намираше играта си. Футболистите на полския отбор изпитваха затруднения да задържат топката в свое притежание за по-дълго време.

В края на първото полувреме Мавис Чибота бе отлично изведен в пеналтерията от Сотириу. Футболистът прехвърли Киесчек, но сантиметри преди топката да падне във вратата, противников защитник съумя да избие с глава.

През втората част поляците заиграха по-агресивно, което в началото видимо затрудни играчите на Лудогорец в изнасянето на топката. Все пак те стигнаха до сериозна опасност в 50-ата минута. Кирил Десподов получи топката от новия бранител Жан Карничник. Българското крило достави пас по земя за Ихинио Марин, който подмина стража на Висла, но ударът му от малък удар се отби в гредата на тима от Краков.

В 64-ата минута пък Бърнард Текпетей открадна топката от Серафин Сота и шутира силно с десния крак, но стражът на Висла се справи със ситуацията.

В 79-ата минута поляците все пак стигнаха до равенството. След продължителна атака на поляците бранителят Давид Зот успя да шутира от границата на наказателното поле за 1:1.

Източник: Topsport.bg

Последни новини