Лудогорец и Ботев слагат точка на футболната година в България

Лудогорец и Ботев слагат точка на футболната година в България

Novsport

20-12-2020, 07:42

 Днес в 14:00 часа отборите на Лудогорец и Ботев (Пловдив) ще сложат точка на футболната 2020 година в България. Двата тима се изправят един срещу друг в отложен мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Срещата трябваше да се изиграе на 21 ноември, но от БФС решиха да я отложат заради 10 заразени с коронавирус футболисти при разградчани.

Лудогорец направи грешна стъпка в последния си мач с Арда (Кърджали) (2:2) в миналия кръг, но сега разградчани са амбицирани за давършат годината с победа. Разградчани са в добра форма и нямат загуба 14 поредни шампионатни мача, така че със сигурност имат нужното самочувствие преди днешната среща.

От другата страна е разкъсваният от проблеми Ботев (Пловдив). "Канарчетата" не успяха да спечелят последните си 5 мача, като в тях допуснаха няколко тежки загуби и не успяха да отбележат нито един гол. В настоящия момент е трудно да повярваме, че пловдивчани имат сили да вземат нещо от днешния двубой, но във футбола понякога се случват и изненади.

Статистиката обаче също не е на страната на Ботев. Отборът никога досега не е побеждавал Лудогорец в Разград. Всъщност "Канарчетата" имат само един успех в досегашните 26 мача в елита с "Орлите", като в същото време е допуснал 17 загуби, а 17 срещи завършиха наравно.

Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев вероятно ще заложи в този мач на Илиев под рамката и пред него в защита Сисиньо, Са, Григоре и Недялков. Каули и Сантана ще действат в средата на терена, а Янков ще бъде в ролята на плеймейкър. Десподов и Ману ще действат по крилата, а в атака ще започне Кешерю.

Ботев има сериозни проблеми преди мача. Контузени са Неделев, Перейра и Илиев, а наказани са Филипов, Еспиноса и Педросо. Така гостите вероятно ще излязат в състав Аргилашки на вратата и триото Работов, Цикарски и Генев отбрана.Чернев и Пройчев ще действат като опорни халфове, а Василев и Тонев ще са на крилата. Шоколаров ще бъде плеймейкър, а в атака ще действат Сисе и Добрев.

efbet Лига, 13 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Илиев, Сисиньо, Са, Григоре, Недялков, Каули, Сантана, Янков, Десподов, Ману, Кешерю

БОТЕВ: Аргилашки, Генев, Работов, Цикарски, Тонев, Василев, Пройчев, Чернев, Шоколаров, Добрев, Сисе

Стадион: "Хювефарма Арена", Разград

Съдия: Николай Йорданов

Начало: 14:00 часа

Източник: Novsport

Последни новини