Лудогорец и ЦСКА излизат в мач с огромен залог

Лудогорец и ЦСКА излизат в мач с огромен залог

Topsport.bg

29-11-2021, 08:30

Лудогорец и ЦСКА се изправят един срещу друг в голямото дерби от 16-ия кръг на efbet Лига. Това е първата среща на двата фаворита за титлата в първенството през настоящия сезон, защото мачът им на "Армията" беше отложен заради ангажиментите на съперниците в евротурнирите.

През лятото обаче шампионите разгромиха с 4:0 "червените" за Суперкупата на България. Сега "орлите" ще се опитат да постигнат нов успех, който да увеличи на 7 точки аванса им на върха в класирането. Лудогорец е изиграл и един мач повече от тима на Стойчо Младенов.

В средата на седмицата Лудогорец и ЦСКА претърпяха нови загуби в европейските турнири. Шампионите отстъпиха с 0:1 на Цървена звезда в Белград и вече нямат никакви шансове дори за третото място в групата си в Лига Европа. "Армейците" пък паднаха с 0:2 от Бодьо/Глимт в Норвегия и също ще финишират последни в своята група в Лигата на конференциите.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В СБЛЪСЪКА.

Лудогорец рядко губи два поредни мача, но сега ситуацията е такава, защото преди поражението на "Райко Митич" хората на Станислав Генчев се провалиха и на домашната сцена срещу ФК ЦСКА 1948. Преди това обаче "орлите" бяха в серия от 6 поредни шампионатни победи.

ЦСКА също направи грешни стъпки в efbet Лига с равенството срещу Берое и домакинската загуба от Локомотив (Пловдив). Те бяха последвани от победи срещу ФК ЦСКА 1948 и Арда (Кърджали), които доближиха отбора на 4 точки до първото място.

Колебанията на Станислав Генчев около състава са свързани със Сисиньо. Чак в минутите преди мача ще стане ясно дали опитният бразилец ще е готов да започне като титуляр. В случай, че Сисиньо играе, той ще е отдясно в защитата, а ляв бек ще е Шакийл Пинас. Двойка централни бранители пък ще са Игор Пластун и Георги Терзиев. Очаква се в средата на терена да стартира доскоро контузеният Каули. Кирил Десподов и Мавис Чибота ще нападат по крилата, а на върха на атаката ще застане Пиерос Сотириу.

По-малко са въпросителните около 11-те на ЦСКА. На вратата ще е Густаво Бусато, а пред него ще действат Иван Турицов, Юрген Матей, Томас Лам и Брадли Мазику. С предимно дефанзивни функции в средата на терена ще бъдат натоварени Амос Юга и Жеферсон. Зад тарана Жорди Кайседо отново ще играят Георги Йомов, Греъм Кери и Яник Вилдсхут.

През последните години Лудогорец и ЦСКА често завършват наравно помежду си, а доста от мачовете са нискорезултатни. Последните два обаче не бяха такива. В края на миналия сезон "червените" сразиха разградчани с 4:1, а после дойде успехът на "орлите" с 4:0 за Суперкупата.

Вероятни състави:

Лудогорец: Кахлина; Сисиньо, Терзиев, Пластун, Пинас; Гонсалвеш, Баджи; Чибота, Каули, Десподов; Сотириу

ЦСКА: Бусато; Турицов, Лам, Матей, Мазику; Юга, Жеферсон; Йомов, Кери, Вилдсхут; Кайседо

Източник: Topsport.bg

Последни новини