Лудогорец и Шахтьор (Донецк) с равенство след странна дузпа за украинците в добавеното време

Лудогорец и Шахтьор (Донецк) с равенство след странна дузпа за украинците в добавеното време

Topsport.bg

31-01-2023, 18:25

Лудогорец и украинския гранд Шахтьор (Донецк) направиха 2:2 в контрола, играна в Турция.

Ремито дойде в последните секунди на двубоя след дузпа в полза на украинския гранд. Българският шампион поведе с 2:0, но Шахтьор успя да върне две попадения. 

Съставът на Анте Шимунджа показа добра игра през първото полувреме, а през второто свали темпото, но успя да задържи успеха. Това е трето равенство за разградчани в Турция, които имат и победа и една загуба.

Срещата започна с натиск на "орлите". Десподов бе фаулиран малко пред границите на наказателното поле и Лудогорец получи право да изпълни пряк свободен удар. Самият Десподов стреля, топката се отби в стената, "орлите" поискаха игра с ръка, но такава не бе отсъдена от рефера.

В 27-ата минута натискът на българския ти бе материализиран с попадение. Недялков напредна по левия фланг и центрира към Тиаго в наказателното поле, който насочи умело и разстреля мрежата за украинците за 1:0.

Само 120 секунди по-късно, Текпетей и Недялков разиграха отлично по левия фланг, бранителят намери с пас в наказателното поле Нонато, който с премерен удар по земя измежду няколко играчи удвои резултата. До края на първата част "орлите" бяха по-дейният тим. През второто полувреме, Лудогорец свали темпото, а Шахтьор опита натиск.

В 47-ата минута, Игор Тиаго прати топката във вратата на Шахтьор за трети път, но флагът на страничния съдия беше вдигнат за засада.

В 65-ата инута, Текпетей бе фаулиран и Лудогорец получи право да изпълно пряк свободен удар. Десподов стреля много опасно, пращайки топката над стената, към горния десен ъгъл на вратата, но вратарят се намеси и спаси почти сигурен гол.

Шест минути по-късно, играч на съперника стреля, Падт отрази, топката попадна в Ласина Траоре, който бе на точното място и намали изоставането на своя отбор. При ситуацията останаха съмнения за нарушение срещу Мануел Шоу, но такова не бе отсъдено от главия съдия.

В добавеното време реферът видя дузпа при рикоширала топка в тялото на Якуб Пьотровски. Зад бялата точка застана Бундаренко, който беше точен за 2:2.

 От щаба на "орлите" бяха принудени да отменят последните две контроли на тима в Анталия. Лудогорец трябваше да се изправи срещу Вендсисел и Динамо (Киев), но мачовете няма да се състоят заради контузиите в лагера на разградчани.

Източник: Topsport.bg

Последни новини