Лудогорец излиза срещу Етър в ролята на категоричен фаворит

Лудогорец излиза срещу Етър в ролята на категоричен фаворит

Novsport

15-02-2021, 07:57

Лудогорец започва пролетната си кампания в първенството с домакинство на Етър.

Двубоят на "Хювефарма Арена" е от 16:00 часа и противопоставя първия срещу последния в класирането. Разградчани ще се опитат отново да дръпнат с 6 точки пред преследвача ЦСКА-София, който в събота надви Славия (1:0).

Това ще е и дебют в efbet Лига за новия наставник на "орлите" Валдас Дамбраускас. Той вече записа победа срещу Спортист (Своге) за Купата на България преди няколко дни.

Лудогорец не беше особено активен на зимния трансферен пазар. "Орлите" се подсилиха само с кипърския национал Пиерос Сотириу. Междувременно, клубът преотстъпи младия нападател Димитър Митков на ЦСКА 1948.

Сотириу ще остане сред резервите за двубоя срещу Етър. Нападението ще води Клаудиу Кешерю, подпомаган от Кирил Десподов, Каули и Бърнард Текпетей. Анисе Абел и Алекс Сантана ще играят в средата на терена, а в центъра на защитата Георги Терзиев ще замени наказания Жосуе Са. На вратата ще започне Ренан.

Етър беше считан за сигурен изпадащ преди идването на Александър Томаш. Бившият защитник стабилизира представянето на тима в края на есенния полусезон и "болярите" направиха серия от 5 мача без загуба. Те обаче продължават да са на дъното в таблицата и ще трябва да положат много усилия, за да се спасят от изпадане.

Във Велико Търново се сдобиха с цели 7 нови попълнения и някои от тях се очаква да са титуляри срещу Лудогорец. Завърналият се Даниел Младенов ще действа по дясното крило, а в центъра на халфовата линия ще играе Симеон Мечев. Ловре Кнежевич, който дойде от Арда (Кърджали), ще си партнира в предни позиции с Милчо Ангелов. Голмайсторът от първия полусезон Преслав Боруков вероятно ще е резерва.

През есента Лудогорец спечели гостуването си на "виолетовите" с 2:0, а головете отбелязаха Кешерю и Мавис Чибота.

ЛУДОГОРЕЦ - ЕТЪР

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Ренан; Сисиньо, Терзиев, Вердон, Недялков; Анисе, Сантана; Десподов, Каули, Текпетей; Кешерю

Старши треньор: В. Дамбраускас

ЕТЪР (4-4-2): Х. Иванов; З. Илиев, М. Иванов, Крачунов, Хубчев; Д. Младенов, Мечев, Кацаров, Алдаир; М. Ангелов, Кнежевич

Старши треньор: А. Томаш 

Източник: Novsport

Последни новини