Лудогорец не усети съпротива от Локо (Сф) и продължава без грешка в efbet Лига

Лудогорец не усети съпротива от Локо (Сф) и продължава без грешка в efbet Лига

Topsport.bg

21-08-2021, 22:52

Шампионите от Лудогорец вече са три от три в родната efbet Лига. Селекцията на Валдас Дамбраускас се справи лесно с новака Локомотив (София) и го надигра категорично на своя "Хювефарма Арена" с 5:0 .

"Орлите" съхраниха и достатъчно сили за реванша с Малмьо от ШЛ, тъй като тази вечер заложиха на изцяло различна стартова единадесеторка. В отсъствието на някои от лидерите, силен мач изигра капитанът Вандерсон, който отбеляза едно попадение, а други две бяха отменени поради засада. По веднъж се разписаха младият талант Доминик Янков, Жоасуе Са, Каули и Мавис Чибота. Африканецът даде и три асистенции, с което даде сериозна заявка за място сред стартовите 11 и във важните за разградчани мачове.

Веднъж гредата удари румънското попълнение Дорин Ротариу.

На Локо (Сф) пък така и не му върви в Разград, като до този момент столичани имат шест загуби от шест визити в града.

Селекцията на Локомотив (Сф) стартира амбициозно, без да изпитва излишен респект към първенеца на efbet Лига. Момчетата на Иван Колев пробваха да пресират високо лудогорци, които в интерес на истината не бяха чак толкова затруднени от това действие. В 4-ата минута пък Александров пробва шут от фаул, който премина встрани от вратата на Падт.

Лудогорец създаде първа интересна ситуация в 10-ата минута, когато Георги Терзиев хвърли хубав пас зад отбраната за Вандерсон. Капитанът на "орлите" беше достатъчно далеч от Милошев и отправи шут, който за негова жалост прелетя над горната греда.

Възпитаниците на Валдас Дамбраускас поведоха в 13-ата минута, но за кратко. Кирил Десподов получи хитро подаване, след което асистира за попадението на Вандерсон. По нова съдийска традиция, флагът за засада бе вдигнат чак след атаката на "орлите", въпреки това, че нарушението на правилника бе в нейното начало.

Вандерсон разпери безпомощно ръце и в 15-ата минута, когато бърза комбинация го изведе сам срещу Любенов и реализира. Ръката на Георги Кабаков обаче отново бе вдигната високо горе, което означаваше, че гол за "орлите" няма и при тази ситуация.

Хората са казали "три пъти за щастие". Е, точно от този път Вандерсон най-сетне реализира редовен гол. Мавис Чибота получи пас вляво, след което пусна подаване между двама от защитниците на Локо за българския национал. Той шутира силно през Марио Петков, за да прати кълбото в далечния ъгъл на Любенов.

Не бяха изминали и 120 секунди преди "зелените" да удвоят своята преднина. Мавис Чибота навлезе от фланга и прекалено лесно се справи с Милошев и Селсо Рапосо. Африканецът демонстрира отборен дух и вместо изстрел предпочете паса за непокрития Янков. Младокът нямаше как да сгреши от непосредствена близост и покачи до 2:0.

Столичните "железничари" демонстрираха дребни признаци на живота в 30-ата, когато Александров показа скоростта в краката си и след серия от финтове пробва успореден пас за Илия Димитров. Георги Терзиев беше на своето място в защита и изчисти.

В рамките на две минути Локо (София) осъществи две опасни влизания към наказателното поле на Лудогорец. Изстрелите на Орачев и Рапосо обаче срещаха телата на "зелени" бранители и излизаха в корнер.

Лудогорец предложи още от същото и след почивката. Така класиката бе оформена в 50-ата минута, когато отбраната на Локомотив дълго не успя да разкара кълбото далеч от своето наказателно поле. Последва остро центриране от Десподов, намерило ситуаирания на непривична за него позиция Жосуе Са. Португалецът демонстрира голяма класа и засече директно от въздуха, за да види как топката отива в горния десен ъгъл на Любенов.

"Железничарите" нямаха отговор на лудогорската класа и скоро се пропукаха за четвърти път. Кирил Десподов беше на една линия с последния в защитата на Локо и се понесе сам срещу Любенов. Националът реши да не завършва сам, а пусна встрани за Чибота, който вкара с лекота.

По-малко от пет минути след появата си на терена, сред дългия списък с голмайсторите се самодобави и Каули. Голяма част за неговото попадение свърши Мавис Чибота, който ангажира трима бранители на Локомотив и продължи с хитър пас за своя съотборник. Оливейра насочи безпощадно своя диагонален шут, разплакал Любенов за гол №5.

Неприятна новина сполетя Валдас Дамбраускас в 77-ата минута, когато Шакил Пинас падна лошо при спор за една висока топка и след време това наложи неговата принудителна смяна. На терена се появи Бърнард Текпетей.

Вратарят на Лудогорец Серджио Падт най-накрая имаше работа към 80-ата минута на "Хювефарма Арена". Нидерландецът направи две чудесни спасявания при удари на Октавио и Бухмиди, които се възползваха от логичната разсеяност в защитата на лудогорци с оглед на резултата.

Новото румънско попълнение на лудогорци - Дорин Ротариу беше близо до това да отбележи първия си гол за "орлите". Полузащитникът стреля към вратата на Любенов след добра солова изява, но за да види как топката се отбива в горната греда на "червено-черните".

До края имаше още няколко "зелени" атаки, но гол №6 в тяхна полза така и не падна.

В следващия кръг Лудогорец има трудна визита на другите "орли" в еfbet Лига - Пирин. Локомотив гостува на Арда.

Източник: Topsport.bg

Последни новини