Лудогорец непоставен в третия кръг на Шампионската лига

Лудогорец непоставен в третия кръг на Шампионската лига

Topsport.bg

18-05-2022, 10:19

Лудогорец най-вероятно ще е непоставен в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Това означава, че при достигане на тази фаза, разградчани ще имат доста силен съперник на хартия, сочи информация на "Тема Спорт". След като Динамо (Загреб) си осигури титлата в Хърватска, за сметка на водения от бившия треньор на "орлите" Валдас Дамбраускас - Хайдук (Сплит), разградчани се свлякоха при отборите с по-нисък коефициент. Така ще е, ако фаворите в началната фаза на надпреварата се движат по план. Естествено, разградчани обаче ще могат "да прескочат" в урната на поставените, ако някой се издъни на първото или второто стъпало.

Разградчани започват участието си турнира с коефициент 23.000 - с 5 точки по-нисък от миналогодишния, който беше 28.000. Причината е, че при формирането му отпада сезон 2016/17, когато орлите играха в групите на Шампионската лига и спечелиха общо 8 пункта за коефициента. През миналата кампания те бяха и под №57 в клубната ранглиста, а сега са под номер 69, като делят тази позиция с английския Лестър.

Лудогорец ще научи съперника си за първия квалификационен кръг на 14 юни, а на следващия ден ще знае и срещу кого ще се изправи, ако продължи на второто стъпало. Първият двубой от 1 кв. кръг ще е на 5/6 юли, а реваншът на 12/13 юли. За "орлите" е много важно да преминат тази фаза, защото след това дори и да отпаднат, ще имат възможност да се пробват в третия квалификационен кръг на друг от евротурнирите.

Най-сериозният възможен съперник на старта на европохода е полският шампион Лех (Познан). Във втория квалификационен кръг също има подводни камъни. Сред тях е първенецът на Израел Макаби (Хайфа). От този тим вече заявиха, че не искат да се падат срещу три евентуални противника - Лудогорец, Динамо (Загреб) и гръцкия Олимпиакос.

Преди старта на участието в Шампионската лига разградчани ще изиграят един официален двубой. Те ще срещнат носителя на купата на България Левски в сблъсък за Суперкупата, който ще е на 2 юли.

Източник: Topsport.bg

Последни новини