Лудогорец отново е шампион на България след победа над Черно море!

Лудогорец отново е шампион на България след победа над Черно море!

Topsport.bg

07-06-2023, 20:37

Лудогорец отново е шампион на България! "Орлите" победиха Черно море на "Тича" с 1:0 и по този начин изпълниха мисията си за 12-ата поредна титла. В същото ЦСКА победи Левски, но това не беше достатъчно на "червените", които се нуждаеха от равенство или загуба за "орлите" днес.

Единственото попадение, което се оказа и шампионско, стана дело на Матиас Тиссера. От своя страна съставът на Илиан Илиев даде всичко от себе си и се бори достойно, в духа на истинския феърплей, но така и не успя да постигне нещо днес.

Срещата започна с натиск на Лудогорец. В 21-ата минута Десподов изпълни от корнер, Якуб Пиотровски опита да засече с глава, топката се отби в Дробаров, а гостите претендираха за негова игра с ръка, но такава нямаше и Чинков подмина правилно ситуацията.

В 28-ата минута Кирил Десподов напредна отдясно и центрира към Кайо Видал, който беше абсолютно непокрит в наказателното поле, той стреля с глава, но неточно. В 35-ата минута се стигна до най-чистото положение в мача за домакините. Иса изведе отлично Машадо, който изскочи сам срещу Падт, но вратарят на Лудогорец спаси. Четири минути по-късно домакините организираха нова атака. Иса побърза да стреля мощно, но право в тялото на Русо.

"Моряците" започнаха агресивно втората част. В първата атака, Алекс Фернандес стреля от дистанция доста силно, но Падт спаси. В 50-ата минута Лудогорец стигна до безценен гол. Десподов изпълни от корнер, след суматоха в редиците на домакините, Мануел Шоу изпревари Александър Василев и отклони топката към Матиас Тиссера, който бе оставен непокрит и отблизо откри. Последваха доста нерви на терена и малко футбол.

Минути преди края на редовното време, Гонсалвеш остави шампионите с човек по-малко след втори жълт картон. 

В добавеното време почти не се игра футбол, а съдията Волен Чинков побърза да даде край и така Лудогорец да стане отново шампион на България!

Източник: Topsport.bg

Последни новини