Лудогорец подготвя млади гвардейци

Лудогорец подготвя млади гвардейци

Topsport.bg

23-06-2021, 11:20

50 млади гвардейци от Румъния и България тренират в школата на Лудогорец по проект "Младите хора и социалното включване в мултикултурния град", по който ПФК Лудогорец е партньор.

25 младежи от Румъния, които искат да създадат по примера на българските младежки гвардейски отряди и в северната ни съседка, и 25 младежи от отряда в Айтос в рамките на три дни, интензивно се подготвят в школата на българския шампион.

Младежите бяха посрещнати лично от изпълнителния директор на "орлите" Ангел Петричев и от символа на тима - орлицата Фортуна. Децата тренират под ръководството на Дилян Георгиев, Милен Маринов и Емил Георгиев, треньори в академията.

В подготовката активно участват и двамата представители на Националните гвардии на Румъния и България.

След забавните тренировки, младежите попиват знания и опит от екипа на шампиона. По време на лекциите и различните видове тренинги, младежите и представители на отбора дискутират ползите от здравословното хранене, доброволчеството, както и за това колко важни елементи във футбола са екипността и лидерството, и как те помагат в ежедневието за активна гражданска позиция.

Източник: Topsport.bg

Последни новини