Лудогорец с рекордни премии за 11-тата си шампионска титла

Лудогорец с рекордни премии за 11-тата си шампионска титла

Topsport.bg

27-05-2022, 14:06

През този сезон Лудогорец спечели рекордната си 11-та поредна шампионска титла на България, а същевременно с това футболистите на Анте Шимунджа си заработиха и рекордни премии за триумфа с нея. Общият отборен бонус, който ще бъде разпределен, се равнява на 1 050 000 лева, съобщава "Sportlive".

Сумата за шампионската премия се формира на базата на точковата разлика между първия и втория в класирането в края на сезона. По информация на изданието за всяка точка се дава по 50 000 лева. През тази кампания "разградските орли" поставиха рекорд и по този показател, завършвайки с цели 21 точки пред ЦСКА.

Лудогорец финишира с актив от 79 точки на върха. ЦСКА приключи сезона с 58 пункта, след като се сгромоляса през пролетта. Така сметката показва, че 21 точки разлика по 50 000 лева прави 1 050 000 лева общо.

Сумата ще бъде поделена между всички футболисти, треньори и служители, които имат участие в последния успешен сезон. Според източници на изданието тази схема на премиране при родния тотален хегемон за триумф с шампионската титла действа от няколко години. Дори и определената сума за точка е била една и съща.

Източник: Topsport.bg

Последни новини