Лудогорец търси откъсване на върха

Лудогорец търси откъсване на върха

Novsport

07-03-2021, 07:36

 Шампионът и лидер в класирането Лудогорец ще търси откъсване на върха в двубоя срещу Берое на стадиона в Стара Загора в днешния двубой от 20-ия кръг на efbet Лига, който е с начален час 14,30.

"Орлите" излизат като фаворит в срещата и при успех ще направят аванса си пред най-близкия преследвач ЦСКА-София цели 8 точки. Възпитаниците на треньора Валдас Дамбраускас ще се опитат да се възползват от самоубийственото реми 0:0 между столичани и Локомотив (Пловдив) на "Българска армия".

Берое върви пети във временното класиране с актив от 32 точки, докато Лудогорец има 45. В последните си 5 шампионатни двубоя Берое записа 2 победи, 1 равенство и 2 загуби. Лудогорец пък е в серия от 4 победи и 1 загуба, допусната срещу пловдивския Локомотив.

В първия мач от сезона между двата отбора Берое загуби с 0:2 гостуването в Разград, като регистрира четвърто поредно поражение от съперника. 

Двубоят под "Аязмото" е и своеобразен тест за треньора Димитър Димитров - Херо. Берое не се представя на очакваното ниво след подновяването на сезона, а до края предстоят тежки сблъсъци с Локомотив в Пловдив и ЦСКА в Стара Загора, които могат да се окажат решаващи за съдбата на треньора.

Източник: Novsport

Последни новини