Луканов: Искам да остана в Етър

Луканов: Искам да остана в Етър

Topsport.bg

30-05-2023, 09:53

Година по-късно Етър си взе поука след загубения бараж за елита от Ботев Враца и се върна в Първа лига. По повод успеха "Тема Спорт" направи кратко интервю със старши треньора Емануел Луканов.

Г-н Луканов, честита промоция на Етър за елита. Получихте хубав подарък за рождения си ден (б.р. - на 25 май стана на 48 години)...

- Подаръкът ми го направи Янтра Габрово, Вили Вуцов, като победиха Спортист в Своге същия ден, благодаря им (смее се). Получи се перфектно. Нямам как да не сме доволни от този успех - върнахме Етър където му е мястото, в елита. Радвам се, че си свършихме работата предсрочно. С едно завидно постоянство през цялото време. Винаги бяхме първи, втори или трети с разлика от 9, 10 точки пред другите. Не сме излизали от тройката. Беше въпрос на време да да изпълним целта.

Значи това постоянство е била поуката, която Етър си е извадил от миналия сезон, когато загуби баража за елита от Ботев Враца?

- Да, макар че имаше и нови играчи, които добавихме. Най-важното е, че този път нямаше отпускане. Математиката още не ни даваше промоция, но ние продължихме да натискаме. Крумовград имаше период от осем мача само с една победа, но въпреки това влязоха и те. Миналата година за промоция беше по-оспорвано. До последния момент не се знаеше. Сега е така в зоната на изпадащите.

Какво следва от тук насетне за вас и за отбора?

- Чакаме. Аз нямам подписан нов договор. Почти всички сме с контракти до 15 юни, говоря и за болшинството от футболистите.

Има ли някакви наченки за промяна на това?

- За играчите не знам. Като треньор на Етър мога да говоря само за тази една година, в която бях начело. За следващата... не мога.

Значи не може да говорите за бъдещето на Етър?

- Не, бъдещето на Етър е ясно - то е в елита. Вече с какви изпълнители и с кой диригент е съвсем друго. Няма я тази сигурност. По-конкретни разговори не е имало.

Вашето желание какво е?

- Моето желание е ясно - искам да остана в Етър и да се подобрят във всяко едно естество нещата. И като клуба, и като структура и спортно-технически. Но идеята да работиш само, колкото да работиш не ме устройва, както много колеги го правят това. Кметът на града (б.р. - Даниел Панов) и президентът на клуба (б.р. - Деян Куздов) искаха още юни миналата година по един или друг начин отборът да влезе в елита. Значи, щом ти искаш нещо подобно си си направил сметката за след това, че можеш да се справиш, да откликнеш на критериите за Първа лига. И то говорим за някакво средно ниво. Затова естествено са нужни финансии. Не може да седнеш в ресторант за 500 лева и искаш да се нахраниш с 10 лева. Не е само стадиона да отговаря. Имаш много други процеси. Ние няма къде да тренираме. Нямаме нормален терен за подготовка. Ходим в едно село на 3 км от Велико Търново - Леденик и се молим да завали, за да е хубаво игрището. Благодарение на "Спортни имоти" и техният директор Петко Павлов, който малко или много се грижи той да е окосен и валиран.

Оптимист ли сте за нещата в Етър?

- Разбира се, ние сме боляри и не се предаваме.

Източник: Topsport.bg

Последни новини