Лъчезар Котев: Като давам асистенция, ми е по-готино на душата

Лъчезар Котев: Като давам асистенция, ми е по-готино на душата

Topsport.bg

27-08-2022, 17:20

Халфът Лъчезар Котев безспорно е играчът в редиците на Арда, който се отличава най-много от началото на сезона. Неслучайно сложи и капитанската лента.

"След двете поредни загуби (б.р. - от ФК ЦСКА 1948 и Локо Пд) трите точки срещу Спартак Варна в последния кръг мисля, че ще ни вдъхнат по-голяма увереност и самочувствие за следващите двубои. Имаме доста добър отбор и мястото ни е в челото, в първата шестица. Срещу Славия трябва да покажем агресия, за да спечелим пак", каза 24-годишният Котев.

Завърнал се след контузия, той не се нуждаеше от много време, за да влезе обратно в ритъм и да се превърне в мотора на кърджалийци. Нещо повече - с идването на Александър Тунчев се видяха на показ и офанзивните му качества. За 7 мача този сезон Котев вече има на сметката си 2 гола и 3 асистенции. Той е бил замесен в над 50% от попаденията на Арда дотук през кампанията. А в личен план само за 7 срещи вече има повече голове и асистенции колкото за целия минал сезон.

"Може би сега имам по-голяма свобода да се включвам в предни позиции. Като давам асистенция, ми е по-готино на душата. Това са тънки пасове, които не много хора ги умеят", добави бившият младежки национал пред "Тема Спорт".

Източник: Topsport.bg

Последни новини