Любо Пенев: Има аномалии с ВАР, взимат се неадекватни решения в караваната

Любо Пенев: Има аномалии с ВАР, взимат се неадекватни решения в караваната

Topsport.bg

15-10-2022, 14:33

Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 Любослав Пенев говори преди утрешния мач на отбора му със Спартак (Варна) от efbet Лига.

"Няма значение срещу кого играем. Трябва да поддържаме същата линия. Няма значение, че са по-назад. Това е съперник, който подобрява играта си", сподели той на пресконференцията преди срещата.

Бившият национал коментира и очертаващата се натоварена програма пред родните отбори.

"Времето си върви, мачовете си идват. Има отбори, които имат отложени мачове. Има си програма. Трябва да се каже дали мачовете за Купата ще се изтеглят. Ако съвпаднат с дати за националния отбор, какво става? Аз лично не се притеснявам. Имахме трима национали, могат да станат четири-пет. Нека това нещо да се реши по-бързичко. Не участвам в изготвянето на календара. Това, че има световно първенство не означава, че всички мачове ще са интересни. Феновете ще следят първенството избирателно", добави той.

"Предстоящият мач не е лек. Трябва да се подхожда професионално и отговорно към всеки мач. Знаем жребия, но не го мислим този мач. Преди това имаме сериозни мачове за първенство", разкри той.

Наставникът е недоволен от съдийската работа през сезона.

"Стараем се да продължим по същия начин. Играем добре, успешно. Има немалко мачове, в които наблюдавам една тенденция за съдийството, която пречи не само на нас, но и на доста отбори. Има доста аномалии с ВАР, взимат се доста неадекватни решения. Когато нямаше ВАР съдиите се справяха по-добре. Разчита се на ВАР за всяко решение. Не трябва винаги да се чака тази вълшебна система, разположена в каравана или в катафалка. Тази система погребва редица треньори", допълни той.

Източник: Topsport.bg