Любо Пенев: Не знам какво се случва с ВАР, взимат се неадекватни решения

Любо Пенев: Не знам какво се случва с ВАР, взимат се неадекватни решения

Topsport.bg

15-10-2022, 14:33

Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 Любослав Пенев говори преди утрешния мач на отбора му със Спартак (Варна) от efbet Лига.

"Няма значение срещу кого играем. Трябва да поддържаме същата линия. Няма значение, че са по-назад. Това е съперник, който подобрява играта си", започна Пенев.

"Времето си върви, мачовете си идват. Има отбори, които имат отложени мачове. Има си програма. Трябва да се каже дали мачовете за Купата ще се изтеглят. Ако съвпаднат с дати за националния отбор, какво става? Аз лично не се притеснявам. Имахме трима национали, могат да станат четири-пет. Нека това нещо да се реши по-бързичко. По възможност да се скъси тази дистанция, но да имаме яснота по темата. Не участвам в изготвянето на календара", продължи треньорът на ФК ЦСКА 1948.

"Всеки отбор си има фенове. Това, че има Световно първенство, не значи, че ще е интересно. Много хора ще гледат избирателно. Нито двойката ни за Купата е лека, нито предстоящия мач. В момента не мислим за мача със Севлиево. Чакаме да видим дали ще има скъсяване. Преди това имаме мачове, които да играем за първенство. Ще преполовим първенството. В момента сме на първа позиция, но това е временно класиране. Искаме да продължим тази линия. Играем добре, играем успешно", заяви той.

"Не знам какво се случва с ВАР. Взимат се неадекватни решения. Не е нормално винаги да се чака. Толкова ли сме неподготвени да не чакаме за всичко на ВАР. Няма как да има фаул и да не го отсъдиш. Или не можеш да свириш, или го правиш нарочно.Трябва да сме по-подготвени да не чакаме тази вълшебна система ВАР. Това е много сериозна тема. Коментира се, но не се взимат мерки. Това пречи на развитието на българския футбол. Ако аз можех, щях да взема мерки. Но аз не съм този, който може да го направи. За едни отбори ще натежи, други ще бъдат много доволни. Не визирам нито един отбор, просто споменавам факти. Това е нещо, което пречи на българския футбол. Това са едни фалшиви успехи, които се постигат от съдийството и системата ВАР. Аз бих бил разочарован от това и от начина, по който се случва. Мисля, че ние сме достатъчно големи професионалисти, за да излезем и да кажем, че не сме свършили нещо както трябва", завърши Любо Пенев.

Източник: Topsport.bg