Любо Пенев реши къде ще използва Чатакович в ЦСКА

Любо Пенев реши къде ще използва Чатакович в ЦСКА

Topsport.bg

21-06-2021, 12:47

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев реши на какъв пост ще използва новото попълнение на отбора Хамза Чатакович. Босненецът може да играе като централен нападател и атакуващ халф. При "армейците" ще го гледаме точно зад нападателя. Чатакович ще действа от втора позиция зад гърба на тарана. До него ще бъде Тиаго Родригес, който със сигурност остава в ЦСКА, разбра ТОПСПОРТ.

Като опорен халф несменяем титуляр е Амос Юга. "Червените" ще продължат да бъдат в схема с трима халфове, две крила и един централен нападател. В средата на терена за мястото си в отбора ще се бори и аржентинецът Федерико Варела. Жеферсон и Тибо Вион често пъти бяха в ролята на полузащитници през миналия сезон, но очакванията са през новия да се върнат да обичайните си места - съответно ляв и десен бек. Ако Брадли Мазику не бъде продаден, то Жеферсон ще бъде негова резерва.

Чатакович има 49 гола и 18 асистенции в 127 мача за Тренчин, откъдето дойде в ЦСКА. До момента именно той е лятното попълнение на 31-кратния шампион на България с най-внушителна визитка. Другите нови са дясното крило Йоан Бай и дефанзивният халф Жуниор Нзила.

Източник: Topsport.bg

Последни новини