Людмил Киров: Старото ръководство искаше да изпаднем

Людмил Киров: Старото ръководство искаше да изпаднем

Novsport

25-07-2020, 07:56

 Доскорошният треньор на Дунав Людмил Киров каза пред "Тема Спорт" своето виждане за случилото се в клуба през последните месеци.

"Бях в платен отпуск до 20 юли, след което договорът ми с Дунав изтече. В момента съм на почивка с децата и жената. Подадох си документите за ПРО лиценз, надявам се да ме приемат и през септември да започна следването. Нямам контакти с други клубове", каза Киров.

"Пожелавам на българския футбол никога повече да не вижда клуб като Дунав. Видях малко добро и много лошо. Доста неща научих. Колкото можах, се борих. Но с хора, които не разбират от футбол и гледат отборът да върви надолу, няма как да стане. Още от старото ръководство започна този процес и всичко се правеше с цел. И старото ръководство постигна това, за което си мислеше. Всичко е взаимосвързано. Целта беше изпадането от елита, а процесът беше съпроводен от г-н Симеонов", допълни Киров.

"Имам постоянен контакт с футболистите, но те са в неведение, защото няма към кого в клуба да се обърнат. 7-8 човека са с действащи договори за още една година. Към тях има интерес от други клубове, но няма с кого да разтрогнат. Искам да благодаря на всеки от футболистите. Напук на всичко смятам, че свършихме доста добра работа. Ако всичко беше наред, щяхме да се спасим без проблеми, но всичко беше наредено с цел да се случи това, което се случи. Аз обаче съм сигурен, че един ден пак ще съм треньор на Дунав, но при друго ръководство. Според мен клубът сега ще бъде закрит изцяло. Голяма излагация е град като Русе да няма отбор", каза още Людмил Киров.

Източник: Novsport

Последни новини