Майкъла: Новият стадион ще струва към 60 милиона

Майкъла: Новият стадион ще струва към 60 милиона

Novsport

04-04-2020, 08:03

 Бившият играч и директор в ЦСКА Георги Илиев - Майкъла коментира обявената оценка на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево от 32,3 милиона лева. Сумата беше посочена от комисия оценители, като това ще е вноската, с която държавата ще участва в съвместното дружество с ЦСКА. От клуба трябва да внесат паричната равностойност. Сумата предизвика напрежение сред феновете, които очакваха оценка малко над 20 милиона, но Майкъла смята, че няма нищо тревожно.

"Каквато е оценката - такава. Това няма голямо значение, тъй като тези пари така или иначе би трябвало да влязат в реконструкцията на стадиона. Реално това е гаранция, че клубът ще направи съоръжението. А действително "Армията" вероятно ще струва не по-малко от 60 милиона. И друг път съм предлагал да се продаде името на стадиона на някой голям спонсор, който да помогне със сумата. Оттук вече не виждам какво може да спре реконструкцията.

Беше измислено как да се случат коректно нещата между клуба и държавата. Най-важното е, че феновете подкрепят това намерение. Стадионът е най-важното, а не толкова трофеите в тази ситуация", казва Майкъла пред "Тема Спорт".

"Все още не съм чул играчите или треньорите да са си намалили заплатите. Според мен инициативата трябва да дойде от тяхна страна. В този момент е редо да се помогне на клуба по този начин", допълва Илиев.

Източник: Novsport

Последни новини