Малинов: Нямаме нужда от мотивация за мача с Левски

Малинов: Нямаме нужда от мотивация за мача с Левски

Novsport

17-06-2020, 21:44

Полузащитникът на ЦСКА Кристиян Малинов коментира 100-те си мача за "армейците", както и очакванята от голямото дерби с Левски тази събота, както и за личните си амбиции.

"Изключително горд и развалнуван съм. Това е голямо постижение. Горд съм от постижението, надявам се да направя още доста мачове за ЦСКА. Помня първия си мач, когато победихме Славия с 2:1 на "Армията". Знаеш, че игареш първи мач, на "Армията" след злополучното изкарване на отбора във В група. Името задължава, емоцията беше много голяма. Първият ми гол бе срещу Локомотив Пловдив на "Армията". Най-важният може бе срещу Черно море. Това беше гол , който реши мача. За най-крисави е можбе този срещу Титоград в Лига Европа".

"В началото имаше футболисти като Боби Галчев, Бодуров, Манолев. Това са футболисти, които показват на останалите какво да правят на терена, как да се отнасят към тренировките, към мачовете. Сега наред съм аз, защото съм един от най-опитните в отбора. Като погледна назад още не мога да го осмисля".

"С годините наистина човек олегва. Стъпка по стъпка разбираш, че няма смисъл от избухвания, изблици на нерви. Не ти помагат. Има моменти, в които не мога да се сдържам, но след 30 сигурно ще почна да го правя. Стремя се повече да атакувам вратата, извеждащи повече, повече удари да правя. Тренирал съм ги тези положения. Мъча се да се развивам в офанзивен план. Това не значи, че дефанзивния е загърбен." 

"Срещу по-малките отбори не успяхме да вземем максимума. Мога да се сетя за два, три мача. В началото мислех, че и участието в Лига Европа повлия негативно на резултате ни в България. Не беше приятно миналата година това, което се случи срещу Лудогорец. Всички очаквахме да победим на "Армията" и да излезем с едни гърди напред и после да се борим за титлата, но не се получи. Това бе много болезнено за нас, но всичко отминава. Не е приятно всеки шест месеца да се  сменят треньорите, но това е решение на ръковдството. Щом така са решили, значи е най-добре за отбора".

"Като развързани сме след пандемията. Не сме преминавали през такова нещо. Да не можем да излизаме от вкъщи, да не провеждаме нормални тренировки, а само вкъщи, което е абсолютно недостатъчно. Мисля, че влязохме в някакъв ритъм, с напредването на мачовете ще стигнем това ниво, което желаем".

"Никой не съди Али Соу. Всеки има лоши моменти, всеки изпада в такива дупки. И аз съм бил така. Ако тръгнем да го съдим няма да бъде добре за никого. Говорим позитивно, да не бъдем негативни". 

"Основнта ни цел е Купата на България, но, когато излезеш да играеш с екипа на ЦСКА, няма как да подценниш даден мач или състезание. Винаги излизаме за победа. Нямаме нужда от мотивация срещу Левски. Само, когато излезеш на стадиона и видиш атмосферата, даже още на трениорвки, усещането е различно. Първо да мине дербито, пък тогава ще мислим за мача за Купата", каза Малинов.

Източник: Novsport

Последни новини