Марек-Оборище, ФК Кюстендил-Беласица и Перун-Велбъжд Кюстендил – трите дербита на кръга в ЮЗ трета лига

Марек-Оборище, ФК Кюстендил-Беласица и Перун-Велбъжд Кюстендил – трите дербита на кръга в ЮЗ трета лига

Novsport

19-03-2021, 14:32

 На стадион Бончук временния водач в групата Марек ще приема отбора на Оборище Панагюрище. Поради влошени метеорологични условия наставникът на Марек Светослав Георгиев провеждаше заниманията си на стадиона  в Крайници и на Бончук. Отборът на домакините е във възход. Друга алтернатива пред футболистите на Марек освен победа няма, за да може да запазят водачеството си в таблицата, независимо че ще играят срещу един сериозен отбор като този на Оборище Панагюрище, който е 6-ти във временното класиране и победи в изминалия кръг единия от кандидатите за първото място в групата – ФК Кюстендил – с 2:1. Президентът на Марек Цветан Видински заяви, че ще играят срещу един от силните отбори в групата. „Ще ни бъде трудно. Футболистите на Оборище победиха ФК Кюстендил в изминалия кръг. Ако покажем в събота играта, която можем, съм сигурен, че ще победим и ще останем на върха на таблицата”. Президентът на Оборище Илия Анчев сподели, че не се съобразяват с никого, дали му трябват точки за първото място или за оставане, като това са го доказали в изминалите срещи, включително и в изминалата събота, след като от 0:1 успяха да доведат резултата до 2:1, побеждавайки отбора на ФК Кюстендил. „Предстои ни много сериозен мач срещу временния лидер в групата – този на Марек – които засега нямат загуба у дома. Миналата година постигнахме две победи срещу тях, побеждавайки ги в Панагюрище за първенството с 3:1, а след това за Купата на България – 1:0 в Дупница. Достатъчно добре сме разузнали отбора на Марек. Ще се опитаме при реално съдийство да изиграем един сполучлив мач”.

На стадион Осогово в Кюстендил едноименния отбор ще домакинства на отбора на Беласица Петрич. Това ще е дерби сред първите четири кандидати за завоюване на първото място. ФК Кюстендил има 44 точки и заема 4-то място, а Беласица – 47 и с мач по-малко – 3-то място. В отборът на домакините няма да може да разчитат на наказания Виктор Анастасов и трайно контузените Атанас Пенков и Иван Иванов. Отборът няма да се ръководи от старши треньора Николай Николов, който е с наложено наказание от ДК на ЗС на БФС. В отбора на Беласица няма да играят със сигурност наказаните Симеон Бояджиев и Иван Марчев и контузения Димитър Стоев. Под въпрос е участието на Тони Костадинов и Айвън Ангелов, които се готвеха през седмицата самостоятелно без топка заради неизлекувани травми. На линия за този мач ще бъдат Марти Таушанов и Аспарух Шамкалов, чиито наказания изтекоха. От треньорския щаб на Беласица споделиха, че настройката е за успех в дерби мача, който може да се постигне с петрички дух , вече и като гости. „Има още много мачове до края на първенството, така че според нас развоя на дерби мача при евентуален неуспех няма да бъде фатален за Беласица”, допълниха от треньорския щаб на Комитите.

Мачът Левски Чепинци – Ботев Ихтиман е от съществено значение за отбора на домакините, които в момента заемат незавидното 15-то място със 17 спечелени точки. В събота няма да могат  да разчитат на наказаните Димитър Атанасов и Иван Милков. „При това положение оставаме без нападател в мача. Ще ни гостува един от силните отбори в групата- Ботев Ихтиман. Излизаме на терена, и каквото стане”, сподели президента на Левски Чепинци Георги Милков. На база класирането и показаните резултати до момента фаворит в този мач е отбора на Ботев Ихтиман. Няма да бъде изненада, ако се стигне до спечелване на трите точки от тяхна страна.

На стадиона във Владая ще се срещнат отборите на местния Гранит и Пирин Разлог. В изминалия кръг домакините спечелиха мача в Ихтиман и вече са 14-ти във временното класиране със 17 точки. Със сигурност ще търсят победа този път като домакини срещу 12-тия във временното класиране отбор на Пирин Разлог, които са с 25 точки. В отбора на гостите ще играе Росен Падарев, чието наказание изтече. Две поредни загуби претърпяха футболистите на Пирин Разлог-В Гоце Делчев от местния Пирин и в Разлог от Банско. При това положение ще се търси спечелване поне на точка на стадиона във Владая.

На стадион Свети Петър в Банско ще се срещнат едноименния отбор и Сливнишки герой Сливница. Футболистите на домакините , водени от  тандема Георги Иванов – Ели Маркес играят показват коренно различна игра, което е видно от успехите напролет. Вече са с 11 точки, с една по-малко от класираните пред тях Велбъжд и Перун с по 12 точки. „Нямаме контузени и наказани. Надяваме се да победим отбора на Сливнишки герой, да спечелим трите точки и да се отлепим от дъното и да докажем, че успехите ни от началото на пролетния дял на първенството не са случайни.

 Имаме уверението на футболистите, че ще дадат всичко от себе си и ще вкарат един гол повече в противниковата врата”, сподели Георги Иванов от треньорския щаб на Банско. Отборът на гостите ще излезе без наказания Мартин Костадинов.

В Гоце Делчев ще играят отборите на местния Пирин и Балкан Ботевград. В изминалия кръг възпитаниците на Димитър Крушовски загубиха с 1:0 като гости в Сливница, а в Ботевград четата на Иван Редовски победи единия от силните отбори в групата – Чавдар Етрополе – с 2:0. В момента отборът на Балкан е 8-ми с 31 точки, а Пирин Гоце Делчев – 9-ти с 29 точки. Очаква се това дерби да бъде оспорвано. Само при победа домакините ще заемат мястото в таблицата на гостуващия тим. Наставникът на гостите Иван Редовски е уверен, че при реално съдийство могат да стигнат до успех в този двубой.

На стадион Искър в Самоков ще се срещнат отборите на местния Рилски спортист и Надежда Доброславци. В изминалия кръг Рилецо претърпя загуба в Сандански от Вихрен с 2:0. Отборът на Надежда Доброславци се добра, макар и трудно, до победа с 1:0 над Перун Кресна. За отбора на домакините този мач е от особено значение, защото са само с 21 точки и заемат 13-то място в таблицата. Отборът на гостите са 11-ти с 26 точки и ще играят без напрежение, но това не означава, че този мач ще мине протоколно за тях.

На градския стадион в Кресна ще се изиграе дербито на кръга между отбори, заемащи незавидни места в таблицата – Перун на 16-то място с 12 точки и Велбъжд – 17-то също с 12 точки. Отборът на домакините  ще излезе без наказаните Милен Златков, Кристиян Георгиев и  Йордан Харизанов. В отбора на гостите има промяна в треньорския щаб за мача в Кресна.  Водещ ще бъде Юлиян Кръстев, защото досегашният наставник Ради Джугански е в отпуск. Няма да се разчита и на наказания Александър Ханджийски. „Това ще бъде мачът на годината. Само при победа запазваме шансовете си за излизане от дъното и оцеляване в групата. Независимо от известните проблеми, ще излезем мобилизирано и отговорно, за да спечелим трите точки и да настъпи спокойствие в отбора”, сподели основният футболист на Перун Десислав Токов.

В Етрополе петия във временното класиране с 38 точки отбор на Чавдар ще домакинства на делящия първото място с Марек -  Вихрен Сандански. В отбора на гостите няма да играе централния нападател Методи Костов заради контузия. Макар и невъзстановени в групата ще попаднат Васил Божинов и Даниел Пехливанов, които през седмицата се готвиха индивидуално без топка заради травми от различен характер. „Надяваме се да покажем добра и резултатна игра и се поздравим с победа срещу един от най-силните отбори в групата – този на Чавдар Етрополе. Във всеки   мач излизаме за спечелване на трите точки. Ако искаме да съхраним шансовете си за атакуване на първото място трябва да победим като гости местния Чавдар”, сподели старши треньорът на Вихрен Петър Златинов. Наставникът на домакините Красимир Стоев заяви, че неговите футболисти играят винаги силно срещу силните отбори и се надява така да бъде и в събота срещу Вихрен, за да спечелят максимума точки от двубоя.

Източник: Novsport

Последни новини