Марек победи Пирин Разлог в Сандански

Марек победи Пирин Разлог в Сандански

Novsport

31-01-2021, 11:41

 Заради влошените метеорологични условия /падналия обилен сняг/ контролния мач между отборите на Марек и Пирин Разлог се игра в Сандански. На терена с изкуствено покритие възпитаниците на Светослав Георгиев изнесоха много добра игра, изпълнена с доста интересни комбинации  и надиграха по всички линии отбора на Пирин Разлог. Доста зрители изгледаха двубоя, наблюдавайки го извън терена, и останаха доволни от шестте отбелязани попадения в срещата.  Между тях бяха най-верните привърженици на Марек, начело с Румен Тимев. Първият гол в мача отбеляза Христо Каймакански в 4-та минута. Изравнителното попадение бе дело на Николай Хаджиниколов-Хаджи в 9-та минута. Натискът на футболистите на Марек бе осезателен, но до края на първата част на срещата беше отбелязан само още един гол във вратата на Пирин Разлог. Той бе дело на Димитър Владимиров, който в 36-та минута за втори път за Марек  успя да изпрати топката в мрежата зад стража на тима от Разлог. 

След почивката, макар и с подновен състав, отново по-добре стояха на терена дупнишките футболисти. В 52-ра минута Димитър Владимиров увенча добрата си игра на терена с второ попадение след поредна успешна атака на отбора на Марек за 3:1. Десет минути по-късно Симеон Димитров направи резултата 4:1. В 76-та минута Георги Будин при една от редките контраатаки на футболистите на Пирин успя да намали на 4:2 и да направи загубата по-почетна. 

В този мач в игра за отбора на Марек влезе  младият петрички талант Благовест Танев, който остави добри впечатления с играта си и съвсем справедливо обявиха неговото оставане в отбора. Заради контузии в срещата не взеха участие новопривлечения Васил Калоянов, Димитър Панталеев, Иван Калайджийски и вратаря Пламен Младенов. 

Срещата бе ръководена на ниво от главния съдия Мурад Адем, асистиран от Феим Мусанков и Йордан Гошев. 

След мача мнения дадоха:

Светослав Георгиев-старши треньор на „Марек”: Доволен съм от желанието и старанието на всички футболисти, на които гласувах доверие в този мач. Четирима от титулярите не взеха участие заради травми от различен характер. Имаше хубави моменти в двубой, но има и върху какво още да се работи. Надявам се до старта на пролетния дял от първенството Марек да продължи с добрите и успешни игри и да запази лидерските позиции до края. В понеделник очаквам в заниманията да се включи опитния Димитър Илиев, който за последно бе в елитния отбор на Монтана. Остава при нас и младия и талантлив футболист Благовест Танев. С това селекцията при нас приключи. 

Васил Василев-вицепрезидент на „Марек”:  Нашата цел през пролетния дял на първенството е да надградим постигнатото от отбора през есента  и да възвърнем постепенно славата и авторитета на „Марек”  и футбола в Дупница.  Селекцията вече приключи. Одобрени за всички отвън , които в момента тренират при нас. Следващият ни контролен мач е на 3 февруари срещу „Вихрен” Сандански. Засега все още се са уточнени мястото и часа за игра. 

Марек: Евгени Спасов, Христо Каймакански, Николай Николов, Евгени Тунтев, Иван Влахов, Джордж Николов, Симеон Димитров, Александър Близнаков, Милен Иванов, Димитър Владимиров, Веселин Любомиров /Николай Кудов, Антонио Арсов, Благовест Танев, Радослав Михалков, Александър Михайлов, Кристиян Любенов, Стивън Ангелов, Николай Андонов/

Пирин Разлог: Иван Димитров, Марио Димитров, Красимир Друнчилов, Алекс Бахаров, Георги Фикиин, Красимир Шапкаров, Боби Сандев, Николай Хаджиниколов, Иван Иванов, Росен Лазаров, Николай Демиров/ Михаил Бурдин, Боян Георгиев, Петър Попадиин, Димитър Мавродиев, Борис Кондев, Георги Бурдин/

Източник: Novsport

Последни новини