Маркиньос: Ботев може да спре Лудогорец, ще се борим както за титлата, така и за Купата!

Маркиньос: Ботев може да спре Лудогорец, ще се борим както за титлата, така и за Купата!

Novsport

15-08-2020, 17:41

Маркиньос Педросо е един от седемте нови футболисти в състава на Ботев (Пловдив). Безспорно бранителят е с най-сериозна визитка от всички новодошли при "канарчетата". За последно той бе съотборник с Уейн Рууни в американския клуб Ди Си Юнайтед. Преди това защитникът е играл за отборите на Далас (САЩ), Фигуерензе (Бразилия), Ференцварош (Унгария), Газиантепспор (Турция) и Гремио (Бразилия). Той вече дебютира за "жълто-черните" в дербито на Пловдив, спечелено от Ботев с 2:0. В интервю за Спортал той разказа за първите си дни у нас, какво го е накарало да избере офертата на Ботев, както и интересна случка с Уейн Рууни, който е загубил слуха си с лявото ухо след купон.

- Здравей, поздравления за трансфера ти в Ботев! Как се чувстваш и какво мислиш за новия ти клуб?

- Чувствам се много добре в момента. Момчетата в отбора ме приеха страхотно. Всички се държат добре с мен. Всичко, което виждам в клуба, ми харесва. Имаме добър отбор, тренираме добре. Хубаво е да съм тук.

- Успя ли да разгледаш Пловдив и какви са впечатленията ти от града?

- Все още не съм видял много от Пловдив. В момента съм сам тук, съпругата ми не е в България. Единственото, което правя, е да тренирам здраво. Прибирам се в апартамента, който си намерих. Засега не съм видял много, но веднъж отидох до стария град на Пловдив и центъра. Това, което видях, ми хареса. Мисля, че това е най-хубавата част на Пловдив. Има хубави ресторанти и неща за вършене.

- Как избра Ботев?

- Когато получих офертата от Ботев, започнах да разговарям с момчета, които познавам тук, в България. Те ми разказаха много неща за клуба. Разговарях и с Джонатан - друг бразилец в отбора на Ботев. Всичко, което ми казаха за клуба, се оказа вярно. Видях, че оборът има добър проект и изгражда нов стадион. Дойдох тук, защото вярвам в този проект.

- Огромна ли е разликата между САЩ и България?

- Всички знаят, че има тотална разлика между САЩ и България. Културата е много различна. България е по-стара държава. В САЩ има повече нови сгради, отколкото тук.

- Какво знаеше за българския футбол и традициите у нас преди да дойдеш в България?

- Все още ги опознавам. Научих няколко песни, които слушаме в съблекалнята. Футболът тук е много здрав. Трябва да бъдем подготвени от първата минута, защото мачовете са тежки. Никога не трябва да спираме да се борим.

- Ботев победи Локомотив в дербито на Пловдив. Как видя мача отвътре?

- Мисля, че можехме да покажем малко повече, но имаме много нови футболисти. Най-важното беше да спечелим дербито. Винаги е важно да започнеш новия сезон с успех. Когато това се случи в дерби, е още по-хубаво. Направихме това, което трябваше, борехме се много и не допуснахме положения пред нашата врата.

- Разкажи ни нещо за приятелството ти с Уейн Рууни. Имаше възможността да играеш с него в ДС Юнайтед.

- Рууни е много добро момче. Раговаря с абсолютно всеки и беше много добър към мен. Той обича бразилските футболисти. Винаги говори за тези, с които е играл във Висшата лига. Той е много смирен. Опитваше се да ни научи на нещо ново - как да подходиш към мача, как да подобриш своята техника. Беше страхотен опит да бъда в един отбор с него.

- Сещаш ли се за някоя забавна история с него?

- Веднага се сещам за една забавна история, която хората не знаят. Той е глух с лявото ухо и не чува нищо с него. Разказа ни, че е бил на купон и колоната с музиката е била точно зад него. Той останал така през цялата нощ. На сутринта не чувал нищо и когато отишъл при доктор за преглед, той му каза, че е оглушал. Мисля, че никой не знае това, с изключение на хората, които живеят с него.

- Какво искаш да постигнеш с "жълто-черния" екип?

- Целите ми с Ботев са да спечеля трофей. Няма значение дали шампионската титла, или Купата. Знаем, че имаме по-голям шанс да спечелим Купата. Знаем, че шампионатът е много труден и трябва да преборим добри отбори. Тук съм да печеля. Ще се борим както за титлата, така и за Купата. Трябва да тренираме и работим. Сигурен съм, че можем да направим добър сезон.

- Сигурно знаеш, че Лудогорец е шампион на България през последните 9 години. Мислиш ли, че Ботев може да ги спре?

- Надявам се, че можем да ги спрем. Трябва да сме фокусирани, ако ни се отдаде възможност.

- Какво искаш да кажеш на феновете?

- Бих искал да им благодаря, защото ми пишат постоянно, пращат ми съобщения в Instagram, че ме обичат и искат да ме видят в игра. Това е много хубаво. Отговарям на абсолютно всички и им благодаря. Искам да ги приканя да продължават да ни подкрепят, защото се нуждаем от тях. Те са много важни за нас.

Източник: Novsport

Последни новини