Мартин Камбуров: В Локо Пд винаги има напрежение

Мартин Камбуров: В Локо Пд винаги има напрежение

Topsport.bg

21-03-2023, 11:25

Легендата на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров, сподели пред  "Мач Телеграф" мнението си за дербито между "смърфовете" и Ботев Пд, завършило 1:1. Той коментира и ситуацията по високите етажи при "черно-белите".

"Предпочитах Локомотив да победи, но с оглед на нещата и развитието на срещата и точката е добре дошла. Все пак мачът се игра на базата в Коматево. Това е един от онези мачове с голямо напрежение. Като цяло първото полувреме мина под диктовката на Локо и отборът имаше по-изгодните ситуации, за да отбележи гол.

Ботев направи една добра контра в края и поведе. Радващото е, че бързо успяха момчетата да се вдигнат и да върнат попадението. Определено доста добра реакция на тима. През първата част на двубоя имаше повече ситуации и Локо можеше да поведе още преди почивката", започна легендата на тима.

"На Локо им трябват точки, за да са в първата шестица. Ботев няма да бъдат застрашени от изпадане, но нямат и шансове да стигнат до Топ 6. По-маловажен беше този мач за "жълто-черните". Но като цяло в дербито, класирането не се гледа. Няма голямо значение кой отбор, в каква форма се намира. Това е непредсказуем двубой.

Моментната форма не е от значение. Играл съм го този мач много пъти. Влизал съм и като фаворит и като аутсайдер. Никога не е било от значение кой на какво място е в класирането", категоричен е Камбуров.

"Не съм аз човекът, който да покаже грешките на двата тима. Има си треньори и те ще направят по-обстоен анализ и къде са допуснати грешки по време на мача. Аз се наслаждавах на срещата, подкрепям Локомотив и исках да видя победа за отбора. С оглед на това как се разви мачът и равенството е добре. Сега идва дълга пауза. Всички отбори първо ще гледат да възстановят контузените, ако имат такива. Треньорите ще имат време да поработят с футболистите и ще се опитат да изгладят някои неща, които не им харесват. По време на паузата играчите ще имат време да се синхронизират", продължи той.

"Като локомотивец, винаги ще искам Локо Пд да побеждава и да е колкото се може по-напред в класирането. Реално погледнато, като имаме предвид моментното състояние на другите отбори, както и финансовото им, първите три места изглеждат ясни. Левски вероятно ще са четвърти в класирането. Но и те допускат грешки. След третото място, между всички други отбори борбата ще е доста жестока до последно. Ще бъде интересно. Който и да е в Локо, няма да му е лесно. С двама босове и текучество на футболисти. Едни си тръгват, а други идват. Доста е сложно за всеки треньор тази обстановка, а не само за Томаш. Мисля, че той се справя добре.

Отборът е в първата шестица, което според мен е максимумът на фона на цялата ситуация. Локомотив си е на мястото. Нормално е да има и по-слаби мачове и по-добри. При това текучество и смяна на футболисти е нещо нормално и се справят добре. ЦСКА 1948 взеха Карагарен и Умарбаев, а те бяха сред основните играчи. Но те взимат най-добрите български футболисти от всички отбори. Могат да си позволят много играчи. Локо през това време трябва да търси техни заместници. Играят и млади момчета и представянето е напълно нормално.

В някои мачове губят, а в други изненадват с игра и побеждават. В някои други срещи, когато очакваме да победят, правят грешки, но това е най-нормалното нещо и мен не ме учудва. Мога да кажа, че съм доволен, защото Локо е в първата шестица", сподели още Камбуров и коментира и случващото се по високите етажи в клуба.

"Не съм в отбора, но от това което чета, е интересно. Двама президенти, двама-трима директори, доста хора са. Феновете също изразяват позиции. Доста е напрегнато, но винаги е било така в Локомотив. Сега със сигурност е още по-тежка ситуацията и има напрежение. Нормално е и всички, които са играли и работят в отбора трябва да свикнат с него. Няма един човек, който да определя всичко, а е малко по-сложно".

Източник: Topsport.bg

Последни новини