Мартин Минчев повежда Черно море към победата

Мартин Минчев повежда Черно море към победата

Novsport

09-11-2019, 08:08

Етър посреща Черно море днес от 15:00 часа. Двата тима по традиция правят доста оспорвани мачове.

4 от 5-те срещи след завръщането на болярите в елита през 2017-а са завършили наравно, а варненци имат една победа на "Тича". Двубоят край морето този сезон завърши 1:1, като Даниел Младенов изравни малко преди края за Етър.

И двата отбора имат липсващи основни фигури. Аут за Черно море, както се очакваше, е халфът Патрик Андраде, който получи нова контузия в мача с ЦСКА. На линия няма да е и единственият централен нападател в състава Исмаил Иса. Таранът също се е контузил.

Така се очертава атаката да бъде водена от младежкия национал Мартин Минчев. Той е изпълнявал тази роля и в други срещи в елита, а и като юноша номинално е бил централен нападател. В групата се завръща крилото Ндонгала, който беше оставен извън 18-те за ЦСКА.

Отново на линия след травма е и вратарят Иван Дюлгеров. Той попада в групата вместо Иван Дичевски. Младият страж заедно с Денислав Ангелов вече е с националния тим до 19 г.

Черно море беше стабилизирал резултатите си след неубедителното начало на сезона, но загуби последните си две срещи, без да вкара гол - 0:1 от Локо Пд и 0:2 от ЦСКА на "Тича". В двубоя с армейците варненци създадоха само една ситуация, макар и чиста, но удар на Иса в края беше спасен от вратаря Бусато. Именно реализирането е ахилесовата пета на Черно море този сезон, а липсата на Иса може още повече да влоши положението днес.

За Етър на линия пък няма да е капитанът Иван Стоянов. Фланговият нападател се е контузил. Вместо това той ще раздава автографи във фен магазина днес от 14:00 часа. Вратите там ще бъдат отворени в 12:00, като магазинът е зареден с фланелки, анцузи и други артикули на Етър. Отново на разположение на Росен Кирилов е Здравко Илиев след наказание.

Източник: Novsport

Последни новини