Мартин Петков се възстанови от контузия

Мартин Петков се възстанови от контузия

Topsport.bg

03-12-2021, 09:40

Левски проведе вчера възстановителна тренировка, като по-сериозни натоварвания имаше за резервите и футболистите, останали извън групата за последния мач с Царско село (1:0).

Наравно с останалите тренира и Мартин Петков. Юношата пропусна последните две срещи заради травма в крака, получена по време на лагер на младежкия национален отбор. Наред с това имаше и вирусно заболяване, пише "Тема спорт".

През миналата седмица с различни проблеми бяха Драган Михайлович и Борислав Цонев. Все пак те бяха възстановени и играха срещу Царско село. Швейцарецът стартира като титуляр, националът се появи в игра след почивката. Така в лазарета на отбора остава единствено Георги Миланов, който ще поднови занимания едва по време на зимния лагер.

За момента възстановяването на халфа върви по план, след като ядрено-магнитният му резонанс бе видян и от германски лекар. Специалистът потвърди, че не е необходима операция на коляното. Треньорът на Левски Станимир Стоилов обмисля дали да прави промени за предстоящия двубой с Ботев Пловдив. Мачът на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" е от 15:00 часа.

Една от въпросителните пред Мъри е дали да върне сред титулярите Борислав Цонев, или отново да заложи на Димитър Костадинов за поста зад нападателя. Младокът за първи път игра като титуляр в шампионата на предпочитаната от него позиция и се понрави с играта. Именно той даде и головия пас за попадението на Билал Бари. Стоилов е останал доволен от представянето на младока и обмисля отново да му даде шанс.

От началото на кампанията Костадинов има 293 минути в елита. Той бе титуляр и в двата мача в турнира за Купата на България. В тях реализира и първите си попадения - 2 срещу Марек (2:0) в Дупница и още един срещу Септември Симитли (7:0) на "Герена".

Има вариант, при който и Борислав Цонев, и Димитър да са заедно на терена, като последният бъде пратен на левия фланг.

Източник: Topsport.bg

Последни новини