Матиас Курьор класира Черно море на 1/4-финалите в последния си мач с екипа на "моряците"

Матиас Курьор класира Черно море на 1/4-финалите в последния си мач с екипа на

Topsport.bg

03-12-2022, 16:56

Черно море се класира за 1/4-финалите за Купата на България, след като обърна и победи Локомотив (Пловдив) с 3:1.

Гостите поведоха в резултата, благодарение на Бирсент Карагарен (36'), но в края на първото полувреме Матиас Курьор (45+1', 66') изравни. През втората част футболистът от Мартиника се разписа за втори път. Преди началото на срещата Курьор получи специален плакет по случай последния си мач за Черно море, който е под №125. Футболистът напуска "Тича" и с актив от 48 гола. В добавеното време на срещата Ангел Ангелов (90+3') оформи крайния резултат.

Двата отбора започнаха равностойно срещата и първата интересна ситуация дойде в шестата минута, след като Бирсент Карагарен отправи хубав изстрел от пряк свободен удар. Топката мина над стената, но не намери рамките на вратата.

В деветата минута Димитър Илиев блесна с великолепна индивидуална изява. Нападателят се освободи от противников защитник отдясно и навлезе в пеналтерията. Илиев реши да изненада Иван Дюлгеров с изстрел с външен фалц, но стражът на Черно море внимаваше и успя да спаси.

В 36-ата минута Бирсент Карагарен се разписа за гостите. След разбъркване в пеналтерията при центриране отляво на Йосип Томашевич, топката стигна до нападателя. Карагарен шутира от границата на вратарското поле и прати кълбото във вратата.

В добавеното време на първата част Матиас Курьор изравни. Мимито пусна кинжален пас в наказателното поле, където играчът на варненци изпревари Матеуш Да Силва и с удар по диагонала се разписа.

През втората част домакините вдигнаха темпото и в 66-ата минута това даде резултат, след като Курьор се разписа за втори път. Николай Златев пусна извеждащ пас към нападателя. Той се измъкна от Райън Бидунга и Хоркаш, които не се разбраха кой да изчисти топката. Курьор излезе на празна врата и безпроблемно вкара кълбото във вратата.

В следващите минути "моряците" контролираха случващото се на терена и не позволиха да се стигне до промяна в резултата. И дори увеличи преднината си в добавеното време, след като Ангел Ангелов успя да се разпише.

Източник: Topsport.bg

Последни новини