Мач за историята: Ботев (Пловдив) - Левски, уникална атмосфера

Мач за историята: Ботев (Пловдив) - Левски, уникална атмосфера

Topsport.bg

29-04-2023, 20:06

Отборите на Ботев (Пд) и Левски се изправят един срещу друг в двубой от поредния кръг в efbet Лига. Дербито, с начален час 20:00, има още по-специален заряд, тъй като ще отбележи откриването на построения наново стадион "Христо Ботев". Най-модерната футболна арена у нас ще приеме близо 18 000 екзалтирани "бултраси", а празниците по завръщането им на "Колежа" започват още от 17:30 часа, като ще има концерти на различни музикални изпълнители. Общо взето, в Пловдив е изключителна еуфория и победа над Левски ще придаде допълнителен блясък на цялото дългоочаквано събитие.

Николай Минков се завръща за тима от Пловдив след наказание. Нади и Уме остават в Ботев и за мача срещу Левски, след което ще поемат с националния отбор на Нигерия до 20 години за участие на Световното в Аржентина.

Отборът на Бруно Балтазар няма победа в шампионата вече в пет последователни срещи и ще иска да прекъсне тази негативна серия.

Левски има проблеми с отсъстващи играчи, като Илиян Стефанов и Хосе Кордоба лекуват травми и ще пропуснат срещата с Ботев. Кристиан Димитров също се оплаква от травма.

През седмицата имаше и промени в управата на "сините", като Даниел Боримиров наследи Иво Ивков на поста изпълнителен директор. Жереми Петрис и Уелтон са на линия за Елин Топузаков, след като имаха леки травми. Левски е с феноменално представяне в дефанзивен план, като тимът не е допускал гол от средата на февруари.

Левски е на пето място във временното класиране с актив от 48 точки, докато Ботев (Пд) е под №10 с 29 пункта.

Главен съдия на срещата е Никола Попов, с помощници Дениз Соколов и Мартин Венев. С ВАР ще се занимават Димо Димов и Иво Колев. Делегат на БФС е Александър Радовски, а работата на реферите зорко ще следи Георги Йорданов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини