Мирослав Маринов: Искам да видя Ботев (Враца) в първата шестица

Мирослав Маринов: Искам да видя Ботев (Враца) в първата шестица

Topsport.bg

27-08-2022, 15:55

Нападателят на Ботев (Враца) - Мирослав Маринов призова феновете да подкрепят тима за мача с Левски. Футболистът говори пред клубната телевизия ден преди срещата със "сините".

- Миро, предстои мач срещу Левски, какви са очакванията ти?

- Предстои тежък двубой. За мен този мач трябва да го вземем на 100%. Паднахме от Славия, но сега трябва да зарадваме феновете и да победим.

- Какво би казал на феновете?

- Нека дойдат и ни подкрепят. Те са 12-тия играч на терена. Много ни помагат, когато са на стадиона. Ние сме по-силни, когато те са тук.

- Ти как се чувстваш, игра мач за националния отбор до 19 години?

- Чувствам се страхотно. Починах малко. Наистина се чувствам добре. Нямам болежки. Всичко е наред. Трябва да се раздадем на макс.

- Каква оценка би направил на представянето на отбора от началото на сезона?

- Оценка няма как да дам. Има треньори. Изпуснахме точки, но ще ги наваксаме. По-добре сме от миналата година и като отбор, и като колектив. Ботев ще върви нагоре в класирането.

- Може ли да кажеш, че след всяка изминала седмица започвате да се стиковате?

- С някои момчета се познаваме доста от миналата година. С някои не сме, но с процеса на мачове и тренировки нещата ще станат и ще сме по-бързи в това отношение.

- Къде виждаш Ботев в крайното класиране и каква е твоята лична цел?

- Искам да видя Ботев в първата шестица. Това го иска всеки един от нас. Ботев да е по-напред и по-напред. Не искаме да сме в края на класирането. Феновете го искат и ние го искаме.

- Кои са по-лесните мачове: срещу отбори, които влизат като фаворит срещу Ботев или отборите, които са от чергата на Ботев?

- Без значение. Всеки един мач трябва да го спечелим и излизаме с такава нагласа. Няма разлика Левски, ЦСКА или Септември. Срещу всеки трябва да побеждаваме.

- Кои са силните страни на Ботев?

- В отбора има колектив. Не се караме, когато сгрешим или нещо такова. Винаги по-старите помагат на по-младите, а ние имаме шансове и надежди да вкараме гол. Всеки един млад играч иска да вкара гол. За мен това е най-големия плюс на Ботев.

- Няколко въпроса, които идват от феновете на отбора. Какво те запали по футбола?

- Не е конкретен човек - нито от семейството, нито друг. Запалих се сам по футбола. Видях, че мога да играя футбол, реших да се запиша и всичко започна. Започнах да гледам повече големи футболисти и мачове и ми се прииска да стана футболист.

- Имаш ли футболисти, които те е вдъхновяват и кои са те?

- Като цяло има футболисти в големи грандове. Искам да стана като Неймар и Мбапе.

- Ти си юноша на Ботев (Враца). Какво е за теб този клуб?

- За мен Ботев Враца е всичко. Цял живот съм тук. Феновете ми дават кураж и аз обичам феновете. За мен Ботев Враца наистина е всичко и искам да стана един от най-големите футболисти и капитан на Ботев Враца.

- Доста се говори за твой трансфер в чужбина. Мислил ли си по този въпрос, би ли играл за друг отбор в България?

- На този етап не бих играл в друг български отбор. Да, в чужбина бих играл, но на този етап съм футболист на Ботев Враца и мисля само за мачовете.

- Какво би казал на феновете по-генерално?

- Те са 12-ти играч. Когато на стадиона има много фенове имам повече кураж и дъх за игра. Вдъхновявам се, когато виждам публиката на стадиона. Колкото повече фенове ни подкрепят, повече ми е кеф да играя.

- Не може да не си се представял с фланелката на голям европейски клуб. Кой е той?

- Мечта ми е от малък да отида в Барселона. Все още не съм ходил на "Камп Ноу", но искам да го направя. Ще дам всичко от себе си, за да стигна там.

- Едно изречение преди мача с Левски?

- Искам да призова всички фенове да дойдат на стадиона, защото с тях сме по-силни. Много ги обичам. Извиняваме се за загубата от Славия, но срещу Левски искам да ни подкрепят, защото ще е голяма чест и съм сигурен, че Ботев Враца ще победи.

Източник: Topsport.bg

Последни новини