Мишо Александров: Играем различен футбол от отборите, които се борят за челните места

Мишо Александров: Играем различен футбол от отборите, които се борят за челните места

Novsport

29-11-2019, 10:29

Михаил Александров е на 30 години и е петкратен шампион на България. Той има спечелени две купи на страната и също толкова Суперкупи. Също така Александров е ставал два пъти шампион на Полша, където игра за Легия (Варшава). За последно той бе в руския Арсена (Тула). От 2008г. новото попълнение на Арда е част от всички национални отбори на България, като за "А" отбора има изиграни 21 мача и отбелязани 3 гола. В очакване на своя дебют Мишо Александров даде интервю за клубния сайт и за Arda TV.

Мишо здравей, ти си едно от новите попълнение за Aрда, но все още не си направил дебют със синята фланелка. Как върви твоето възстановяване и кога можем да те видим на терена?

– Много добре се чувствам с всеки изминат ден, включвам се в тренировките с отбора. Вървим в правилната посока и се надявам скоро да дебютирам, защото това вече ми се превръща в мечта, която много дълго време я чакам. Надявам се да е колкото се може по-скоро.

Как е да гледаш отбора от страни, предполагам е по-различно?

– Със сигурност е по-различно, изнервящо е даже, ако трябва да съм честен. Искам да влезна и да помогна с каквото мога, но към днешната дата е малко трудно. Гледам с каквото мога да помогна и да бъда полезен на треньора, и на футболистите. Когато прецени треньорът, аз съм на разположение.

Да разбирам, че си вече на сто процента готов за игра?

– Може би на сто процента няма да съм вече никога, но смятам, че на един голям процента съм готов за игра.

Как приема един футболист такава тежка контузия, как го приема и семейството ти, децата, жена ти?

– Голямата ми дъщеря трудно го преживява, все гледаше да ми помага с нещо. Но аз винаги съм казвал, че за мен психиката е на едно много важно ниво в моя живот и с нея съм израснал. Още от първия ден си казах, че трябва да бъда позитивен, никога не трябва да гледам с негативизъм на тези работи, и да гледам като един вид урок, и да гледам само напред. Може би най-тежкото се стовари върху жена ми, която и се наложи да гледа не две, а три деца. Трябваше да ми помага във всяко едно нещо, но минахме го и това, и сега се надявам да ме чакат само хубави неща.

Като каза голямата дъщеря, тя пита ли те защо не те гледа по телевизията?

– Тя знае и е достатъчно умна, тя е човек, който ми дава сили и много ме зарежда с енергия.

Вие в обществото сте едно много положително семейство и много хора ви се радват.

– Радвам се за това и се надявам да го показваме, за да може и някои да го подхване това. В България това е малко болна тема. Хората гледат какво не им се е случило и не се радват на малките хубави неща. Ние вече гледаме само напред и да се радваме на живота колкото се може повече.

Когато получи предложение да дойдеш в Арда, как го прие, очакваше ли и защо го прие?

– Ако трябва да бъдем честни, ако преди няколко месеца съм мислил, че ще дойда в Арда, ще излъжа, но аз съм следял отбора, амбициите на клуба и да ви кажа мен такива неща ме грабват. Няма какво да се лъжем, ако една амбиция върви в правилната посока, тя в един момент се случва.

Да разбирам, че проектът Арда те е грабнал, с целите на ръководството, на президента Петър Пешев, на треньора Стамен Белчев?

– Със сигурност е така, няма какво да се лъжем. Отбор, който идва от Втора лига и да гони класиране в горната половина на таблицата, си е сериозно постижение. Надявам се силите да ни стигнат и през пролетта и да имаме по-горно класиране.

Арда със сигурност вече дразни грандовете на българския футбол с присъствието си в Топ 6?

– Ами със сигурност можем да кажем, че не сме удобен противник, играем различен футбол от отборите, които се борят за челните места. Надявам се в бъдеще да спънем големите отбори в България.

Предполагам феновете в Кърджали вече те разпознават, а и ти си бил национален играч. Имаш ли амбиции отново за националния отбор да се завърнеш отново?

– Аз никога не съм отхвърлял националния отбор, но дали ще получа повиквателна зависи от треньора. Но преди всичко аз трябва да съм във форма, трябва да играя и едва след това всичко останало. Сега съм се концентрирал единствено да бъда здрав и по-скоро да се поява на терена.

С кой си най-близък от отбора?

– Честно казано с всички съм в добри отношения, но определено с Иван Караджов се познаваме от деца и нормално с него да съм най-близък. Но с повечето момчета сме били заедно, играли сме един срещу друг и се познаваме до голяма степен.

Като за финал, какво би казал на феновете в Кърджали, които с нетърпение очакват отборът да се завърне на собствения си стадион.

– Надявам се в първия момент, когато се завърнем на "Арена Арда", да ни подкрепят с един пълен стадион. На всички пожелавам само здраве, защото от когато съм се контузил съм казал, че без здраве абсолютно нищо не се постига. Нека феновете да ни подкрепят от първата до последната минута във всеки мач, без значение какъв е резултатът.

Източник: Novsport

Последни новини