Мишо Вълчев: Левски играе по-добре от ЦСКА

Мишо Вълчев: Левски играе по-добре от ЦСКА

Topsport.bg

21-03-2023, 11:30

Бившият нападател на Левски Михаил Вълчев не скри задоволството си от представянето на тима в последните мачове, както го правеше преди това и с критиките. Левски е в серия от три поредни успеха, като за последно победи убедително с 3:0 като гост Арда в Кърджали.

"Още в началото на срещата се видя, че Левски влиза с огромно желание и много трудно ще изпусне трите точки. Уелтън добре се възползва от една грешка в защитата на Арда и открадна топката, след което центрира точно към Роналдо, а той вкара. Това доведе до спокойствие в редиците", започна Вълчев пред "Мач Телеграф".

"Стояхме много по-добре от противника и ги превъзхождахме във всички показатели. Защитата не позволи сериозна опасност пред Пламен Андреев. В средата на терена също Левски беше стабилен и превъзхождаше Арда. В атака играха много добре. И Уелтън, и Роналдо бяха на висота. Петрис много помагаше в атака, действаше с лекота. От другата страна Цунами също беше много деен. Левски бързо организираше атаките си, особено по фланговете.

Второто полувреме, след като стана 3:0, се забеляза отпускане от страна на Левски, но това няма значение. Добра игра и заслужена победа. В мача с Ботев Враца също се видя спад, след като имахме комфортна преднина. Арда са добър отбор и играят много грамотно. Въобще не са за подценяване. Вижда се, че Александър Тунчев и играчите се стараят и полагат усилия да вдигнат нивото си. Левски игра освободено. Доволен съм от играта. Дано така да продължават момчетата", каза още той.

"Сега следва пауза и трябва да се тренира доста. Предполагам, че заниманията ще са повече тактически. Вероятно ще се наблегне и на статичните положения. Вижда се, че те са важен компонент. Левски разполага с играчи, които трябва да тренират върху този елемент. Има върху какво да се надгради. Ще има настроение в отбора. Натрупаха се три поредни победи. По-лесно ще се работи, психически играчите ще са освободени.

Мисля, че Левски може да се бори за третото място. Разликата не е толкова голяма, а има и много директни мачове. Тази мисъл минава през главите на треньорското ръководство и футболистите. Битката ще е за третото място с ЦСКА 1948. Мисля, че Левски играе по-добре от лидерите ЦСКА. Потръгна играта на "сините" и съм на мнение, че отборът е в по-добро състояние от този на Илич.

"Те, въпреки победите, не впечатляват с игра", завърши легендата на Левски.

Източник: Topsport.bg

Последни новини