Младенов пуска Кери зад нападателя в схема 4-2-3-1

Младенов пуска Кери зад нападателя в схема 4-2-3-1

Topsport.bg

04-08-2021, 14:23

Стойчо Младенов ще заложи на Греъм Кери на позицията зад нападателя в първия мач срещу Осиек утре. Двубоят е от 20:00 часа на националния стадион "Васил Левски". В реванша срещу Лиепая ирландецът действаше една идея по-назад на терена, а зад Кайседо се подвизаваше Чатакович, който обаче разочарова с представянето си и утре ще остане резерва.

Екзекутора на Ливърпул има само една дилема относно 11-те. В часовете преди мача Младенов ще избере кой да води червената атака, като опциите са Жорди Кайседо и вече напълно възстановеният Бисмарк Чарлс.

Армейците ще играят в любимата на треньора постройка 4-2-3-1, с която ще се цели повече стабилност в отбрана. На вратата и срещу хърватите ще е Бусато, който с двете си спасени дузпи в Латвия измъкна армейците и им позволи да стигнат до утрешния сблъсък. Защитната линия ще остане непроменена спрямо последния мач и в нея ще действат Мазику, Матей, капитанът Антов и Турицов. Пред тях ще си партнират константата Амос Юга и Жеферсон, който ще се завърне в титулярния състав.

Кери ще действа пред тях. От началото на лятната подготовка ирландецът неминуемо играе в центъра, вместо на фланга, където е коронната му позиция. Във всички мачове досега обаче той си партнираше с някого в схемата 4-1-4-1. Утре диригентската палка ще е изцяло в неговите ръце и до голяма степен именно от Кери ще зависи колко опасни ще са червените атаки. По крилата отново ще пробиват новите попълнения Баи и Вилдсхут. Те стартират във всяка среща от началото на сезона, като с отделни отигравания загатват за качества, но на този етап им липсва постоянство, пише "Тема Спорт".

Източник: Topsport.bg

Последни новини