Монтана гони първа победа на „Огоста“ от 1568 дни

Монтана гони първа победа на „Огоста“ от 1568 дни

Novsport

24-08-2020, 08:10

Монтана приема разклатения състав на Етър във второто си домакинство за сезона.

Новаците в елита започнаха кампанията с две равенства - 3:3 с Арда на старта и 0:0 с Царско село в София, когато играха 20 минути с деветима след два червени картона.

Воденият от Никола Спасов тим е амбициран да запише първа победа в елита от 1213 дни.

Последният успех бе на 30 април 2017-а - 2:1 над Ботев Пд, като мачът се игра в Ловеч.

От тогавашния състав в момента е само Сергей Георгиев. По-късно Монтана изпадна от елита след загубен бараж от Септември Сф.

Последният успех на тима на стадион „Огоста" в елита пък датира от 10 май 2016 г. От тогава изминаха 1568 дни.

Централният защитник Стефан Цонков и крилото Николай Минков са наказани и пропускат срещата с Етър. Те бяха изгонени при ремито с Царско село в предишния кръг.

В групата за мача след контузия се завръща Преслав М. Петров, а Айтов ще бъде преквалифициран във вътрешен халф.

Преди двубоя отборът бе на лагер във Вършец и от курортното градче идва днес на стадион "Огоста".

Триумвират пък ще води Етър днес след бурните събития в клуба в последните дни. Както е известно, старши треньорът Петко Петков подаде оставка, несъгласен с решения на ръководството.

„Болярите“ започнаха кампанията с две загуби 0:3 от Царско село и 0:4 от Черно море. Така днес „виолетовите“ ще бъдат водени от помощниците Калоян Чакъров, който работи с вратарите, Марин Стефанов и Тодор Киселичков. Последният ще бъде записан като старши треньор в докладите, пише „Тема спорт“.

Добрата новина за гостите е, че ръководството успя да уреди с картотека последното ново попълнение - нападателя Преслав Боруков. Юношата на Левски и доскорошен футболист на втория тим на Шефилд Уензди дори се очаква да бъде хвърлен в битката в атака до Милчо Ангелов.

Мачът Монтана – Етър е днес от 18:45 часа, пряко в ефира на Диема спорт, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо.

Източник: Novsport

Последни новини