Мохамед Брахими повежда атаката на Ботев (Пд) на "Герена"

Мохамед Брахими повежда атаката на Ботев (Пд) на

Topsport.bg

18-04-2022, 12:43

Атакуващият халф на Ботев (Пловдив) Мохамед Брахими ще води жълто-черната атака при гостуването на Левски в следващия кръг, пише е "Тема спорт". За "канарчетата" предстои двуседмична почивка заради великденските празници, като сблъсъкът на "Герена" е насрочен за 30 април, събота, от 17:30 часа. При победата с 1:0 над Черно море Брахими отбеляза дебютното си попадение с екипа на Ботев, след като бе привлечен на Коматево през зимата от Пирин Благоевград. В събота той се появи на терена още в 18-ата минута заради контузия на Антоан Бароан и само 11 по-късно разпечата вратата на "моряците".

По време на зимната подготовка наставникът на "канарчетата" Азрудин Валентич бе много доволен от привличането на Брахими и започна да го налага в титулярния състав още от началото на пролетния полусезон. Бившият футболист на Пирин обаче разочарова в първите си мачове и постепенно отпадна от 11-те на босненеца. След травмата на Бароан той ще получи нов шанс да се докаже и да си заслужи константно място сред титулярите. Състоянието на френския таран ще стане ясно днес, като той ще премине допълнителни медицински изследвания. Очакванията са да бъде аут от терена между 10 и 20 дни.

Седмица след гостуването на "Георги Аспарухов" за Ботев предстои домакинство на Лудогорец, а след това и визита на ЦСКА на "Българска армия". "Канарчетата" посрещат Славия в последния кръг на шампионата, който може и да се окаже решаващ за битката за евроквоти с оглед на малките дистанции в челото на класирането.

Източник: Topsport.bg

Последни новини