Моци иска румънец в Лудогорец

Моци иска румънец в Лудогорец

Novsport

03-07-2020, 10:07

 Защитникът на Лудогорец Козмин Моци заяви, че иска нападателят на Астра Гюргево Денис Алибек да му стане съотборник в Разград. В същото време 29-годишният таран сподели, че се надява да си уреди трансфер това лято.

Алибек има 13 гола и 10 асистенции през този сезон в 23 срещи. "Ако зависеше от мен, още утре щях да докарам Денис в Лудогорец. За мен той е изключителен футболист, силен нападател, момче с велик характер. Ние имаме нужда от още един нападател до Клаудиу Кешерю, но има други хора, които се грижат за тези неща и засега никой не ме слуша", коментира Моци пред Telekom Sports. Както е известно, орлите са пред раздяла с другия си нападател полякът Якуш Швиерчок. В момента разградчани му търсят нов клуб, където да го продадат.

"Определено искам да си тръгна от Астра. Смятам, че все още има какво да покажа на високо ниво и смятам, че е време за промяна", коментира на свой ред Алибек. Той се надява, че Астра няма да му попречи да напусне. Нападателят е в Гюргево от лятото на 2018-а, а преди това две години рита за Стяуа, където премина именно от Астра след успешни три сезона и половина. Досега в чужбина е играл за Интер, Болоня u Мехе-лен, но така u не успя да се наложи в нито един от тези три отбора.

У нас преди години бе попаднал в полезрението на Левски, но високата му цена отказа сините. Наскоро Козмин Моци удължи договора си с Лудогорец до лятото на 2021 година. Според запознати очакванията са след това той да остане на работа в клуба, като се говори, че ще заема поста спортен директор.

Източник: Novsport

Последни новини