Мъри: Бари ще вкарва голове, когато му създаваме положения

Мъри: Бари ще вкарва голове, когато му създаваме положения

Topsport.bg

13-09-2021, 07:58

Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред журналистите след края на мача с Локомотив (Пловдив). Срещата на "Лаута", завършила 2:2, беше повторен дебют за Мъри начело на "сините".

"Щях да съм доволен, ако победим. Сега съм доволен, че стана добър мач. Един от най-големите проблеми е, че когато човек не е добре физически, допуска грешки. Допуснахме два елементарни гола, особено първият. Важно е Левски да продължи да развива своя облик. В момента изобщо не мислим за фаза атака. Тренираме повече фаза защита. Имахме само два дни. Досега Левски изглеждаше бледо на чужд терен, днес не мисля, че беше така. Трябва да продължим да работим всички заедно. Левски трябва да играе собствена игра. Все още сме далеч от това нещо. 

Бари беше един от играчите, които много се стахара. Отигра много топки, показа високо ниво. На централния нападател първо трябва да му създаваме голови положения. Ако му създаваме и той пропуска, може да имаме претенции. Много рядко стигаше топката и до фланговите играчи, за да видим тяхната сила. Георги Миланов и Здравко имат много силни индивидуални качества. Трябва да подобряваме играта си. Тогава Бари ще вкарва голове и ние ще му създаваме достатъчно положения. В този мач беше един от добрите играчи в нашия отбор. 

Щастлив съм, че мачът беше на "Лаута". Тук е един от стадионите, на които е добре да се гостува, защото има публика. По-добър дебют и атмосфера можеше да имам на "Георги Аспарухов". Два отбора, които играят футбол - няма повече какво да искаш. На моменти имаше неща, които не ми харесаха - имаше големи симулации от футболисти. Това затруднява съдиите. Нашият отбор ще дава по-голямо уважение към съдиите и противника. 

Видях на 50% характерът, който е нужен на Левски. Имахме и воля, след като получихме гол. Накрая пак имахме ситуация. Стана добър футболен спектакъл. Видяхме нашите проблеми и трябва да ги решаваме. 

Имаме ръстови проблеми. Играчите трябва да имат повече воля и характер, без значение от ръста, за да печелят въздушни единоборства. Имахме осезаем проблеми при статичните положения. Надявам се Кордоба да бъде регистриран. Клубът прави всичко. Надали един играч ще реши проблемите ни във въздушните двубои, но ще бъда малко по-спокоен. Понякога са достатъчни характера и волята. Имаме проблеми при статичните положения. Имаме и силни страни там. Имаме играчи с достатъчно ръст, но все още нямат достатъчно подвижност, за да реагират по-добре", каза Стоилов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини