Мъри е магьосник! Мъри е Левски!

Мъри е магьосник! Мъри е Левски!

Topsport.bg

15-04-2022, 18:30

Страст, емоция, сърце! Но и класа и самочувствие. Това представляваше Левски в Разград. "Сините" отидоха на стадиона на бъдещия 11-кратен шампион и го надиграха категорично. По всички показатели! Така както не го е правил нито един друг български отбор в толкова важен мач. Да, през годините и ЦСКА успяваше да победи в Разград, и други отбори също са си тръгвали усмихнати, но такова надиграване над хегемона рядко се вижда.

И тук идва факторът Станимир Стоилов. Той е истински магьосник! Той е Левски! Той, заедно с феновете, държат клуба жив! Със селекция почти без пари, с бразилци от трета дивизия, с резерви от Етър и Берое, Мъри излезе на "Хювефарма Арена" с ясна идея - да надиграе и победи Лудогорец. Защото в 90% от случаите, когато "орлите" са губели у дома от роден отбор, то те са изпускали купища положения и са били хванати на контра. Справка - Пирин Бл през декември. Докато в сряда вечер Левски просто успя да надиграе "орлите" по почти всички показатели. За втори път Мъри заложи на схема с трима в защита. Първият път отново беше срещу Лудогорец, само че за първенство. Тогава сякаш въпросната промяна не се отрази чак толкова добре на Левски. Защото през първото полувреме "сините" играха по-добре и заслужено водеха, но през втората част рухнаха физически и в крайна сметка "орлите" взеха своето след късен обрат.

Но явно Станимир Стоилов е отсял доброто и лошото от първия мач, коригирал е неточностите и видяхме как изглеждаше отборът му в Разград. Забележете - той излезе без типичен дефанзивен халф, като Андриан Краев остана на пейката, а донякъде тази роля изпълняваше Филип Кръстев, когото познаваме като плеймейкър от престоя му в Славия. Но въпреки това тримата в центъра - Кръстев, Илиян Стефанов и Георги Миланов, успяха да спечелят средата на терена и да задушат Каули и Алекс Сантана. Няма как да не отбележим и свободната роля на Уелтън. Дребният, но много повратлив и техничен бразилец, стъжни живота на своя сънародник Сисиньо, когото се наложи треньорът Анте Шимунджа да вади спешно и да пуска в игра Жан Карничник, който преди това лекуваше контузия. Перфектно проведен мач от "сините" и перфектен завършек с гол на младия Марин Петков. Момче от Сектор "Б", което вкара решителната дузпа и после празнува със... Сектор "Б". Все пак обаче и Наско Сираков заяви: "Взехме само първата част от сблъсъка". Залитане в едната крайност и смятане, че финалът е осигурен, може да се окаже голяма грешка, защото разградчани в никакъв случай няма да се предадат.

Няма как да не отбележим и няколко думи за Лудогорец. Факт е, че турнирът за Купата на Бъглария никога не е приоритет за разградчани. От ръководството на шампионите преди всеки сезон казват, че и вторият по сила турнир е важен, но тези футболисти на "зелените" имат само една - единствена цел по родните терени - да станат шампиони. Срещу Левски те играха като преял от успехи отбор, чиито футболисти не искат да се сборят докрай и бяха пречупени от желанието на "сините". Анте Шимунджа не беше подготвил добре своя отбор и изгуби задочния спор със Станимир Стоилов. Но пък в неделя словенецът почти сигурно ще стане шампион и на България и реално ще свърши първата част от работата си. Втората е пробив в Европа. Но за нея трябва доста работа да се свърши, съдейки по представянето на Лудогорец през пролетта.

Източник: Topsport.bg

Последни новини