Мъри: Левски трябва да бъде под пара

Мъри: Левски трябва да бъде под пара

Topsport.bg

15-07-2022, 17:37

Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди домакинството на Спартак (Варна) утре. Той говори по горещите теми на "Герена".

"Неприятно бе да стартираме със загуба, но не трябва да мислим за нея. Удобен момент е да покажем, че Левски продължава да играе футбол и може да побеждава. Домакински мач, в който трябва да даде настроение на феновете преди мачовете от евротурнирите. Тренираме нормално и с настроение. Нямам забележки към футболистите. Надявам се да имаме по-умни и интелигентни 90 минути на нашия стадион", заяви Стоилов.

"Жереми Петрис тренира с отбора и по неговите думи и което видяхме, може да вземе участие в мачовете. Въпросът е до колко минути. Има прилична кондиционна готовност. Ще преценим до колко ще може да участва. Играчът ще може да вземе участие още в утрешния мач. Велтон тренира от два дни, а Роналдо от вчера. Имаше проблеми с гърлото. Добре е, че те отминават и след направените тестове няма съмнение за коронавирус. Двамата са здрави и ще могат да вземат участие. Левски трябва да бъде под пара. Искам всички футболисти, които са в отбора да бъдат готови да играят във всяка една минута. Навлизаме в сгъстен цикъл и ще играем през три-четири дни. Много е важно всички да се готвят на максимални обороти. Цунами за момента ще отсъства между 10 и 14 дни. Може и по-рано да се възстанови, но ще изчакаме. Травмата му не е сериозна и можехме да го загубим за дълъг период", добави още той.

"На този етап нулева част от тренировъчния ни процес е насочена към ПАОК. Футболистите и аз не се стараем да се интересуваме какво се случва в техния отбор. От неделя ще имаме достатъчно време да се запознаем. Всички трябва да сме съсредоточени за мача със Спартак Варна. Трябва да направим добър двубой", каза треньорът на сините.

"Надявам се да имаме по-дълго сътрудничество с Жереми Петрис. Всичко ще зависи от неговото представяне. Не можем да си позволим излишни финанси, затова подписахме краткосрочен договор. Спартак Варна са исторически клуб за българския футбол. Дълги години бе от добрите отбори в Първа лига. Завърнаха се и имаха много фенове на първия им мач. Показаха много интелигентна и добра игра за новак в първия мач", заяви Стоилов.

"Големи забележки към моите футболисти нямам. Имам в реализазията на положенията и кошмарните десет минути, които изиграхме в началото на второто полувреме. Много съм търпелив към играчите си. Ще има мисъл към следващите мачове в Европа, където се играе по-емоционално. Сега трябва да върнем отбора към победите и да играем по начин, който да се харесва на феновете. Не мисля, че Здравко Димитров не може да напусне Левски под никаква форма", добави още той.

Източник: Topsport.bg

Последни новини