Мъри: Спонсорът има доминираща роля във вземането на решения в Левски

Мъри: Спонсорът има доминираща роля във вземането на решения в Левски

Topsport.bg

08-04-2023, 22:55

Вече бившият треньор на Левски - Станимир Стоилов призна, че не е доволен от това, че главният спонсор има толкова доминираща роля в управлението. Ето какво каза той:

"Във всяка друга страна, при такива резултати, директорите и треньорите щяха да получат нови договори. Също не съм доволен, че спонсорът има доминираща роля във вземането на решения в клуба. Преди повече от година имах среща с Иво Ивков, Мило Борисов, Наско Сираков и Лъчезар Петров. Тогава казах, че ще имаме проблеми, ако продължаваме по този начин и че Левски не е като всеки друг клуб. Говорих час и половина и може би ми се смееха и ме пренебрегнаха. След това не идвах щастлив на тренировките, защото имаше скандали в клуба.

Имаше безброй напрежение между изпълнителния директор и генералния спонсор и то за договорите. Да, получавали сме вноски напред, но ги изчистихме. Оттам дойде и напрежението. Трябваше доста по-рано да се тушират нещата. Това бяха всекидневни скандали. Имаше договор, който бе подписан преди нашето идване. Няма как спонсорът да доминира в управлението. Спонсорът има договор за 10% от приходите на клуба. Стигна се дотам изпълнителният директор да заплашва, че ще си тръгнем. Бяха махнати и абонаментните карти, и таксите на ДЮШ.

Беше обявено, че господин Божков и Петър Хубчев няма да си искат тези пари, но тези пари са фактурирани на Левски. Дано да ги предизвикам да не ги търсят тези пари наистина. Към днешна дата не са опростени. Другото беше, че ще се купи ЛЕД система на Левски. А тя обикаля цяла България.

Когато дойде Роналдо се каза, че се прави подарък на Станимир Стоилов. Първо, този футболист е футболист на Левски и ще остани тук и след мен. Освен това фирмата спонсор дава парите на Левски назаем и с 10% от бъдещ трансфер. Това, ако е подарък...Това бяха част от скандалите. Смятам, че собственикът трябваше много по-рано да се намеси. Не виждам причина изпълнителният директор да бъде освободен, след като имаме такава успешна година", каза Стоилов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини