НА ЖИВО: Арда и Славия правят първа крачка към финала

НА ЖИВО: Арда и Славия правят първа крачка към финала

Novsport

06-04-2021, 18:15

Отборите на Арда (Кърджали) и Славия излизат в първи мач от полуфиналите за Купата на България. Отборът на Николай Киров ще се опита да вземе аванс в преследване на историческо достигане до финала в турнира. "Белите" имат значително по-големи традиции в надпреварата и са доказали, че могат да изненадат всеки съперник. Тимът на Александър Тарханов със сигурност ще търси гол на чужд терен, с който да си улесни задачата за реванша. 

Арда се класира за полуфиналите, като елиминира последователно Спартак (Варна), Етър и ЦСКА 1948. Във всеки от трите мача кърджалийци гостуваха и спечелиха с по един гол разлика. Славия пък отстрани по пътя си Севлиево, Монтана и Левски. Срещу Монтана "белите" направиха обрат след продължения, а в столичното дерби с Левски измъкнаха драматична победа с 2:1 в последните минути. 

Старши треньорът на Арда Николай Киров няма сериозни кадрови проблеми. Нападателят Жуниньо и защитникът Милен Желев вече са възстановени от контузиите си. 

По-рано през сезона Арда и Славия си размениха по един домакински успех в първенството. Арда се наложи с 2:1 в Кърджали с попадения на Иван Коконов и Радослав Василев, а преди по-малко от месец Славия взе ценни три точки на "Овча купел". Два гола за победата с 3:2 вкара Питър Макрилос, а веднъж се разписа Георги Вълчев. 

Мачът довечера е от 19:30 часа, а съдия ще е Станислав Тодоров. 

АРДА - СЛАВИЯ 0:0

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Източник: Novsport

Последни новини