НА ЖИВО В NOVSPORT: Лудогорец - Локо Пд 0:0

НА ЖИВО В NOVSPORT: Лудогорец - Локо Пд 0:0

Novsport

02-08-2020, 20:33

За втора поредна година Лудогорец и Локомотив (Пловдив) ще спорят за Суперкупата на България. Мачът е в Разград от 20:30 ч.

Заради пандемията от коронавирус, футболният сезон у нас беше спрян през март и подновен в началото на юни. Това обаче не попречи на Лудогорец да триумфира за девета поредна година и то с разлика от 13 точки. 

Локомотив Пловдив пък отново зарадва феновете си, триумфирайки в турнира за Купата на България. Този път "смърфовете" победиха ЦСКА на финала след дузпи. 

През сезон 2019/2020 разградчани и "черно-белите" мериха сили 3 пъти. Резултатът - едно равенство  и две победи за шампионите. Последният успех на Лудогорец беше с 6:1, но пък се случи дни преди финала за купата, когато Бруно Акрапович реши да запази голяма част от титулярите си.

Днес разградчани могат  да спечелят Суперкупата за рекорден пети (ЦСКА има 4 Суперкупи). За Локо това е шансът да добавят втори такъв трофей във витрината си (първата им Суперкупа е от 2004 г.), както и да си върнат за загубата от миналата година с 0:2.

Разградчани имат доста кадрови проблеми. Някои от титулярите си тръгнаха от тима, а други като Вандерсон и Пламен Илиев са контузени. Стефан Баджи и Сисиньо пък са наказани и също няма да бъдат на разположение на Павел Върба. Добрата новина е, че на разположение на треньор са Клаудио Кешеру и новото попълнение Алекс Сантана.

В същото време пловдивчани пристигат без особени проблеми.

СЪСТАВИ:

Лудогорец: Ренан, Георги Терзиев (к), Тауата, Алекс Сантана, Дан Битон, Абел Анисе, Мавис Чибота, Жоржиньо, Драгош Григоре, Джордан Икоко, Каули Соуса

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Динис Алмейда, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Димитър Илиев (к), Анте Аралица

МАЧЪТ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУК

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Лудогорец - Локомотив Пловдив 0:0

9 Извеждащо подаване за Аралица, който обаче е в положение на засада.

7 Центриране на Жоржиньо, Луков не изби добре с една ръка, но бранител на Локомотив изкара в корнер.

2 Добра атака отляво на Локомотив, но Аралица не успя да подаде точно в пеналта.

1 Начало на двубоя!

Източник: Novsport

Последни новини