НА ЖИВО: Локо Пд - Берое 0:0

НА ЖИВО: Локо Пд - Берое 0:0

Novsport

12-03-2021, 18:15

 Локомотив (Пловдив) посреща Берое в мач от 21-ия кръг на efbet Лига и ще се опита да се утвърди в топ 3 на класирането. "Смърфовете" са на точка зад втория ЦСКАи с точка пред четвъртия Арда (Кърджали), който по-рано днес гостува на шампиона Лудогорец. В същото време, Берое се намира в мини криза след отпадането от Купата на България, но изглежда непоклатим за позицията си в първата шестица.

В предишния кръг Локо (Пд) измъкна нулево равенство на "Българска армия" и не позволи на ЦСКА-София да се откъсне. Тимът на Александър Тунчев обаче спечели само един от четирите си шампионатни мача след зимната пауза - срещу Лудогорец на "Лаута". Резултатите на Берое са доста по-притеснителни. Заралии се наложиха с късмет при гостуването си на Ботев (Враца), а след това взеха само точка от двубоите със Славия, Черно море и Лудогорец. 

Александър Тунчев не може да разчита на контузените Мартин Луков и Лукас Масоеро.

В началото на сезона двата тима се срещнаха под Аязмото и Локомотив се наложи с 3:1. Попаденията за пловдвчани отбелязаха Диниш Алмейда, Кристиан Илич и Димитър Илиев от дузпа. За Берое се разписа Иван Минчев от дузпа, а в края на мача халфът получи червен картон. През януари съперниците изиграха контрола, спечелена от "смърфовете" с 3:0.

В исторически план Локо (Пд) има предимство срещу Берое. От 94 мача в елита "черно-белите" са постигнали 44 победи, 17 срещи са завършили наравно, а 33 пъти радостта е била за заралии. Головата разлика е 156:112 в полза на Локомотив.

ЛОКО ПД - БЕРОE 0:0

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛОКО ПД: 1. Илко Пиргов, 5. Дейвид Малембана, 61. Диниш Алмейда, 4. Кристиан Гомис, 34. Петър Витанов, 39. Парвиз Умарбаев, 7. Момчил Цветанов, 9. Бирсент Карагарен, 16. Лукас Салинас, 6. Кристиан Илич, 10. Георги Минчев

БЕРОЕ: 33. Генадий Ганев, 5. Теди Мезаг, 6. Александър Цветков, 10. Гаюс Макоута, 11. Алиун Фал, 18. Илиас Хасани, 20. Стив Фуртадо, 22. Октавио, 25. Георги Ангелов, 27. Крум Стоянов, 91. Мартин Камбуров

Източник: Novsport

Последни новини