НА ЖИВО Локо Пд ще брани Купата срещу отбор от Трета лига (СЪСТАВИ)

НА ЖИВО Локо Пд ще брани Купата срещу отбор от Трета лига (СЪСТАВИ)

Novsport

01-03-2021, 16:30

Властелинът на турнира за Купата на България в последните две години Локомотив Пловдив продължава защитата на трофея днес от 17,30 часа, когато се изправя срещу отбора от Трета лига Беласица Петрич в двубой от 1/8-финалите.

Локомотив стигна до тази фаза на надпреварата след успех над Загорец Нова Загора с 4:3 след продължения. Петричани не играха в 1/16-финалите, тъй като жребият отреди така. В предварителния кръг те обаче елиминираха втородивизионния Литекс.Локомотив не познава вкуса на загубата за Купата у дома от 4 години. За последно „смърфовете“ загубиха у дома с 0:4 от Лудогорец за националния трофей през април 2017 година.

Треньорът на домакините Александър Тунчев няма да разчита на четирима от обичайните титуляри. Това са Умарбаев и Алмейда, които изтърпяват наказание, а вратарят Луков и бранителят Масоеро са контузени.

В Петрич са реалисти за предстоящия сблъсък. Треньорът на Беласица Саша Симонович заяви, че приоритет пред тима му е спечелването на първото място в Югозападната Трета лига и промоция в горната дивизия, но това не означава, че мачът с Локо ще бъде отписан. Сърбинът също има кадрови проблеми, като няма даразчита на трима титуляри от халфовата линия.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛОКОМОТИВ: Илко Пиргов, Николай Николаев, Дейвид Малембана, Кристиан Гомис, Петър Витанов, Лукас Салинас, Бирсент Карагарен, Конър Руан, Димитър Илиев, Кристиан Илич, Георги Минчев;

БЕЛАСИЦА: Захари Димитров, Атанас Карачоров, Атанас Димитров, Марин Георгиев, Аспарух Шамкалов, Мартин Таушанов, Владимир Гогов, Димитър Стоев, Живко Димитров, Стивън Кирилов, Патрик Попов;

Източник: Novsport

Последни новини