НА ЖИВО: Лудогорец и Етър затварят първия пролетен кръг в efbet Лига (СЪСТАВИ)

НА ЖИВО: Лудогорец и Етър затварят първия пролетен кръг в efbet Лига (СЪСТАВИ)

Novsport

15-02-2021, 15:00

Лудогорец посреща Етър в последния мач от първия пролетен кръг в efbet Лига. Двубоят на "Хювефарма Арена" е от 16:00 часа и противопоставя първия срещу последния в класирането. 

Шампионът ще се опита отново да дръпне с 6 точки пред преследвача ЦСКА, който в събота надигра Славия (1:0).

Това ще е и дебют в efbet Лига за новия наставник на "орлите" Валдас Дамбраускас.

Той вече записа един успех - срещу Спортист (Своге) за Купата на България преди няколко дни. Лудогорец не беше особено активен на зимния трансферен пазар. "Орлите" се подсилиха само с кипърския национал Пиерос Сотириу и преотстъпиха младия нападател Димитър Митков на ФК ЦСКА 1948.

Етър беше считан за сигурен изпадащ преди идването на Александър Томаш. Бившият защитник стабилизира представянето на тима в края на есенния полусезон и "болярите" направиха серия от 5 мача без загуба. Те обаче продължават да са на дъното в таблицата и ще трябва да положат много усилия, за да се спасят от изпадане.

Във Велико Търново привлякоха 7 нови попълнения и някои от тях се очаква да са титуляри срещу Лудогорец. Завърналият се Даниел Младенов ще действа по дясното крило, а в центъра на халфовата линия ще играе Симеон Мечев. Ловре Кнежевич, който дойде от Арда (Кърджали), ще си партнира в предни позиции с Милчо Ангелов. Голмайсторът от първия полусезон Преслав Боруков вероятно ще е резерва.

През есента Лудогорец взе гостуването на "виолетовите" с 2:0, а головете отбелязаха Кешерю и Мавис Чибота.

ЛУДОГОРЕЦ - ЕТЪР 0:0

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 3. Недялков, 5. Терзиев, 24. Вердон, 22. Икоко, 25. Баджи, 18. Дяков, 95. Каули, 37. Текпетей, 11. Десподов, 28. Кешерю

Старши треньор: В. Дамбраускас

ЕТЪР: 1. Иванов, 83. Алдаир, 23. Хубчев, 6. Крачунов, 84. Илиев, 44. Кацаров, 22. Кнежевич, 26. Иванов, 16. Мечев, 11. Младенов, 7. Ангелов

Старши треньор: А. Томаш

Източник: Novsport

Последни новини