НА КОМАТЕВО: Черно море изпусна обезкървен Ботев (Пд)

НА КОМАТЕВО: Черно море изпусна обезкървен Ботев (Пд)

Novsport

07-11-2020, 16:40

Ботев (Пловдив) и Черно море звършиха наравно 0:0 в мача им от 12-ия кръг на efbet Лига. 

Домакините бяха без лидера си Тодор Неделев, който излезе с положителен тест за коронавирус, като това определено се отрази на играта на "канарчетата".

Гостите създадоха страхотно положение след 13 минути игра. Стефан Велев и Матиас Курьор свършиха страхотна работа вляво, а вторият центрира за Исмаил Иса. Той отправи изстрел с глава, но Аргилашки боксира напред.

Десет по-късно халфът на "канарчетата" Шоколаров се подхлъзна, а Илиан Илиев видя вляво Исмаил Иса.

Той проби и върна топката към Панайотов, който отправи техничен удар, но встрани от пловдивската врата.

След 33 минути гостите от Варна нацелиха гредата на домакините. Исмаил Иса опита да стреля, след избита с глава топка вдясно на наказателното поле на Ботев, но ударът стана отично подаване за Даниел Димов. Той стреля с глава отблизо, но топката се отби в напречната греда на Аргилашки.

Пресата на Черно море през втората част отново даде резултат, а "моряците" откраднаха топката в 51-ата минута. Илиев комбинира с Курьор пред границата на наказателното полена Ботев и той стреля, но Аргилашки с върха на пръстите си изби в корнер. След него Даниел Димов стреля с крак от воле, но над напречната греда на Ботев Пловдив.Още с влизането си Леандро Андраде изтормози отбраната на Ботев Пловдив. Той надбяга вдясно Виктор Генев и стреля диагонално, но Аргилашки изби в ъглов удар.

Ходът на второто темпо бе сходен на този през първата част, като варненци бяха по-дейният отбор, докато пловдивчани изчакваха на контраакции, които 15 минути преди края не даваха резултат. Виктор Попов опита далечен удар в 76-ата, но без никакъв шанс да отбележи гол.

Ботев (Пд) - Черно море 0:0

Стартови състави:

Ботев (Пд): Аргилашки, Генев, Джонатан, Работов, Филипов, Маркиньос, Мишел Еспиноса, Шоколаров, Тонев, Добрев, Салиф Сисе

Черно море: Дюлгеров, Попов, Димов, Дробаров, Панов, Илиев, Панайотов, Родриго, Велев, Курьор, Иса

Източник: Novsport

Последни новини