НА КОСЪМ! Носителят на Купата Локо (Пд) оцеля в Нова Загора

НА КОСЪМ! Носителят на Купата Локо (Пд) оцеля в Нова Загора

Novsport

03-11-2020, 15:57

Локомотив (Пловдив) се класира неочаквано трудно и изключително драматично за осминафиналите на турнира за Купата на България.

Носителите на трофея започнаха защитата му с успех след обрат и два гола в продълженията за крайното 4:3 над аматьорския Загорец в Нова Загора.

Кенан Муслимович и Парвиз Умарбаев се разписаха в двете части след края на редовното време и така наставникът на гостите Бруно Акрапович остана без поражение в надпреварата.

Последното такова на Локо Пд за Купата датира от 2017 година, а след успеха днес отборът се присъедини към вече класиралите се напред Царско село, Левски, Славия, Монтана, Черно море, ЦСКА 1948, Берое, Черноморец (Балчик), Беласица, Ботев (Враца), Етър и Ботев (Пловдив).

Последните осминафиналисти ще станат ясни идната седмица, когато са двубоите Спортист (Своге) - Лудогорец и Ботев (Ихтиман) – ЦСКА.

Мачът днес започна кошмарно за домакините, които загубиха заради травми своя капитан и вратар Евгени Караманов, както и нападателя Георги Георгиев, още преди да са изтекли първите 10 минути. 

Последният бе заменен от Пламен Иванов, а той реализира хеттрик, но въпреки това отборът му отпадна.

Гостите овладяха инициативата от самото начало на срещата, но тя не се игра на високи обороти. Първо Димитър Илиев отправи опасен удар в 13-ата минута, но прати топката над целта, а не след дълго повтори упражнението, този път в очертанията на вратата, но резервният страж на домакините успя да избие, макар и колебливо. 

В 17-ата пък Кристиан Илич се озова на стрелкова позиция, ала на свой ред вложи повече от необходимата сила в удара и се стигна до аут. Малко по-късно пък се стигна до изненадващ гол. В 20-ата минута Загорец откри резултата, след като резервата Пламен Илиев засече с глава центриране от корнер на Иван Стоянов.

Само три минути след това обаче Локомотив получи дузпа, тъй като след силен изстрел топката се удари в ръката на Коста Янев.  Капитанът Димитър Илиев застана зад топката и я прати в мрежата, за да изравни резултата в 24-ата минута.

В 30-та минута обратът стана пълен. След един ъглов двамата централни защитници на домакините Добромир Димитров и Явор Иванов не се разбраха, топката рикошира в главата на последния и влетя във вратата на Загорец - 1:2.

При този резултат дойде и почивката. В началото на втората част натискът на момчетата на Бруно Акрапович продължи. Резервата Кенан Муслимович опита изстрел след индивидуален рейд в 50-та минута, но топката на затрудни стража на домакините. Десет минути по-късно резервата Георги Минчев навлезе в наказателното поле, но след двоен рикошет топката излезе в аут. Минута по-късно неточен мерник показа и Муслимович. 

В 76-та минута Георги Минчев пласира плътен удар от около 20 минута, но стражът на Загорец внимаваше. В 82-та минута Кенан Муслимович се завътря по чудесен начин, но ударът му от 18 метра попадна право в обсега на Иван Стоянов. Още две минути по-късно Муслимович стреля от около 20 метра, но не уцели вратата. 

Както срещата изглеждаше, че ще завърши при този резултат, така в 87-та минута аматьорският тим шокира своите гости. След страхотен удар отдалеч на Николай Янков, който рикошира в горния стълб на вратата на Илко Пиргов, а Пламен Иванов беше на точното място, за да добави топката за 2:2 и да прати топката в продължения.

В 9-та минута на първото от тях, след разбъркване в наказателното поле, Димитър Илиев намери Парвиз Умарбаев, който технично даде аванс на гостите. 

В 104-ата минута Кенан Муслимович нацели гредата, но в 111-ата все пак успя да реализира. Той взе топката, напредна и с хубав изстрел отдалеч този път не остави шансове на резервния вратар на домакините – 2:4.

Едва 3 минути по-късно домакините получиха нова надежда. След глупаво нарушение на правилата на Кристиан Гомис в наказателното поле бе отсъдена дузпа за състава на Загорец. Зад топката застана Пламен Иванов и не сбърка, за да оформи своя хеттрик.

Попадението му обаче само оформи крайния резултат, така че отборът от Югоизточната Трета лига напусна турнира за Купата на България.

Загорец  - Локо Пд 3:4

1:0 Пламен Иванов (20)

1:1 Димитър Илиев (24, дузпа)

1:2 Явор Иванов (30, автогол)

2:2 Пламен Иванов (87)

2:3 Парвиз Умарбаев (99)

2:4 Кенан Муслимович (111)

3:4 Пламен Иванов (114. дузпа)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЗАГОРЕЦ: Евгени Караманов, Георги Георгиев, Денислав Атанасов, Димитър Видев, Добромир Димитров, Ивелин Иванов, Коста Янев, Иван Иванов, Милен Митев, Явор Иванов, Николай Янков;

ЛОКОМОТИВ: Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Валентино Пулиезе, Петър Витанов, Момчил Цветанов, Филип Михалевич, Кристиан Илич, Димитър Илиев, Бирсент Карагарен;

Източник: Novsport

Последни новини